Türkiye'nin En Iyi Ve En Kapsamlı Tescilli Espor Blogu.
Esporcuların kalbi...

Son Dakika!

Post Top Ad

Your Ad Spot

14 Mart 2021 Pazar

Esporcu Olmak İsteyenler İçin Genel Başlangıç Espor Rehberi

 Esporcu Olmak İsteyenler İçin Genel Başlangıç Espor Rehberi


Sevgili Oyunseverler ve Elektronik Spor takipçileri;
AZES Blogumuza hoşgeldiniz.

Bu yazımızda da sizler için Esporcu olmak isteyenler için genel başlangıç rehberini derledik. Keyifli okumalar :)

Esporcu olmak isteyenler ve başlangıçta neler yapmasını bilmeyenler tarafından bu konu hakkında çok soru aldığımız için, siz değerli AZES takipçilerimize böyle bir rehber hazırlama gereği duyduk. Zaten A'dan Z'ye Espor Projemizi hayata geçirme amaçlarımızdan en önemlilerinden bir tanesi de budur. Esporcuların isteklerini en bilinçli, sağlıklı bir şekilde kulak verebilmek için biz AZES olarak, her zaman sizlerin yanındayız. Gelin hep beraber Esporcu olmak isteyenlerin Espor'a teorik olarak nasıl giriş yapmaları gerektiğine bir bakalım.

İstek+Sabır+Yetenek+Azim


Şuan için en iyi başlangıç programı;
Kendinizi www.adanzyeespor.com 'daki bilgilere göre yönlendirebilirsiniz. Şuan işin teorik olarak öğrenilmesi ardından uygulamaya geçilmesi gerekiyor. Öncelikle Espor sektörünü en iyi ve en sağlıklı şekilde kendinize aşılamak gerekiyor. Bunu en iyi sizler yapabilirsiniz. Ve bize ulaşarak zaten ilk adımı atmışsınız. Dediğimiz gibi önce kendinizi teorik olarak bu sektöre hazırlanmanız gerekiyor. Ardından evde kendinize sağlıklı bir ortam ve sağlıklı bir düzen yaratarak antrenmanlar vs olarak bir sisteme girmeniz gereklidir. Dersleriniz ile Espor arasındaki ince çizgiye çok dikkat etmeniz gerekecektir. Bunun için istek+sabır+yetenek+azim sürecinde taşlar yerine oturup bu sektör için uygun musunuz değil misiniz anlaşılacaktır.

Yapılan her işin fazlasının zararlı olduğunu unutmamalısınız. Espor'u ve oyun sektörünü eğer bir kariyer olarak değil de sadece oyun olarak belki ilerde bir şeyler olur diye düşünürseniz hiç başlamamanızı öneririz. Bu anlamda sizlere Espor'da Kariyer yazımızı da okumanızı öneriyoruz. Espor sektöründeki tüm kariyer imkanları bu yazımızda mevcuttur.

Uygulama kısmına Lise ve Üniversite de geçmeniz önerimizdir. Uygulama kısmına hazır olduğunuzda www.playerbros.com (Türkiye'nin şuan da en büyük Espor haber websitelerinden bir tanesi) websitesinden ünlü takımların ve spor kulüplerimizin akademi takımı alımlarına başvurmanızı öneririz. Akademi takımlarına girdiğinizde eğer gelecek gösteren bir oyuncu konumundaysanız o takımın artık sözleşmeli bir oyuncusu olma yoluna gireceksiniz.

Espor Blogumuzu detaylı incelemeniz, Ekitabımızı okumanız ve Udemy eğitimimizi dinlemeniz şuan için yeterli olacaktır. Sonrasında ise sitemizin tüm içeriklerini okumanızı öneririz. Çünkü Espor'u daha iyi öğrenip, kariyerinize nasıl bir yatırım yapmanız gerekeceğini öğrenmiş olabileceksiniz.

En sonunda da dediğimiz gibi takımlara başvuru süreci başlayacaktır. Öncelikle Türkiye Espor Federasyonu 'muz tarafından hayata geçirilen Esporcu Lisansı 'nı almanız sizler için iyi olacaktır. Lisans alındıktan sonra bu aşamada sektördeki tüm Espor haber websitelerini takip etmeniz gerekecektir. Ek olarak sektördeki tüm Espor takımlarının sosyal medya hesaplarını takip etmeniz de akademi alımı ilanlarına ulaşmanız sürecinde size çok faydalı olacaktır. Doğru ilanları bulduktan sonra ise, o ilanlara hemen başvurmalısınız. Süreci bu şekilde devam ettirip, takım ile anlaşıldıktan sonra kendinizi takım yetkililerinin tecrübelerine bırakabilirsiniz. Çünkü eğer profesyonel bir Espor kulübü ile sözleşme imzaladıysanız, o takımda beden eğitimi hocası, psikolojik danışman, fizyoterapist vb gibi sağlık yönünden profesyonel ekip arkadaşları da bulunmaktadır.

Lig kasmaya devam edin. Liginiz rankınız ne kadar iyi olursa keşfedilme olasılığınız o kadar artacaktır. Ve Playerbros vb gibi websitelerindeki takımların akademi oyuncu alımlarını sakın kaçırmayın, devamlı oralara bakın. Takımlara iletişim kurmak istiyosanız, tüm sektördeki takımlarının sosyal medya adreslerinden, websitelerinden ve maillerinden başvuru yapmalısınız.

Unutmamanız gereken bir şey var ki, iyi bir gözlem yeteneği bir çok başarıda ilk sırada yer almaktadır. Oyun içerisinde her anı iyi gözlemleyen ekipler ve oyuncular, diğerlerinden her zaman bir adım öndedir diyebiliriz. Çalışın ve asla pes etmeyin!

Alınan başarısızlıklar insana çok şeyler öğretir. Bu süreçte karşılaşacağınız bir çok başarısızlık size eksiklerinizi görmek için bir fırsat olduğunu unutmayın.

Hayalinizdeki girişim fikriniz ne ise bu hayalinizin peşinden koşun. Bu yolda aldığınız başarısızlıklardan dolayı asla vazgeçmeyin çünkü aldığınız her başarısızlık aslında sizi başarıya ulaştıracak olan başarı basamaklarınız olacaktır. Başarı için plan yapmıyorsanız, o zaman hükmen başarısızlığı planlıyorsunuz demektir.

Nasıl Esporcu Olunur Yazımız:

AZES MAĞAZA

Espor'u teorik olarak A'dan Z'ye öğrenmek istiyorsanız aşağıdan ulaşabileceğiniz, 6 farklı büyük platformda yer alan E-kitabımızı okumanızı ve Udemy Eğitimimizi dinlemenizi sizlere kesinlikle öneriyoruz değerli AZES takipçilerimiz.

Keyifli okumalar ve keyifli dinlemeler :)
https://www.adanzyeespor.com/p/azes-magaza.html

KAYNAK:

Google Play Store A'dan Z'ye Espor Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details/Or%C3%A7un_Kamil_Kabaday%C4%B1_A_dan_Z_ye_Espor?id=74aRDwAAQBAJ&hl=tr

Google Play Store A'dan Z'ye Espor 2 Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details?id=_uXmDwAAQBAJ

Google Play Store A'dan Z'ye Espor 3 (Özel Sayı) Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details/Or%C3%A7un_Kamil_Kabaday%C4%B1_A_dan_Z_ye_Espor_3?id=rJ5cEAAAQBAJ

Udemy A'dan Z'ye Espor Eğitimimiz:
https://www.udemy.com/course/adanzyeespor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Röportajlar

Belediye Espor Projeleri

Nasıl İndirilir Ve Sistem Gereksinimleri

AZES Nedir?

Post Top Ad

Your Ad Spot