Türkiye'nin En Iyi Ve En Kapsamlı Tescilli Espor Blogu.
Esporcuların kalbi...

Son Dakika!

Post Top Ad

Your Ad Spot

16 Ekim 2019 Çarşamba

Esporcu Olmak İsteyenlere Öneriler

Esporcu Olmak İsteyenlere Öneriler

Beşiktaş Esports Kadın Takımı

Bildiğiniz üzere Espor'cu olmak isteyenlerin ve Espor'a yatırım yapmak isteyenlerin sayıları her geçen gün artmaktadır. Elektronik Spor dünyada artık diğer popüler spor dalları ile yarışıyor. Taraftar sayıları milyonlara, ekonomi boyutu ise milyar dolarlara kadar ulaşmış durumda.

Espor'a gönül vermiş ve kariyerine bu alanda devam etmek isteyen gençler adeta yarış halindeler. Bu yazımızda, Espor'cu olmak isteyen sporcularımıza ana hatları ile önemli tavsiyeler vereceğiz. Bu tavsiyeler:

Espor'cularda en önemli genel detaylar;
1- Yetenek
2- Oyun Bilgisi
3- Tecrübe 'dir arkadaşlar.

https://www.adanzyeespor.com/2019/09/nasl-esporcu-olunur.html yazımızda sizlere yukarıdaki gibi genel hatları ile anlatmıştık. Şimdi ise, diğer kritik detaylardan da bahsedeceğiz.

Esporcu'lar için önemli diğer öneriler ise,

1- Antrenman
Espor sporcuları günde 8 saat antrenman yaparak, kendilerini geliştirmeleri gerekmektedir. Diğer spor dallarındaki gibi Elektronik Spor'da da çok çalışmak başarının sırrıdır. Tabi bir-iki saat aralıklarla vücut sağlığı açısından molalar vermek gerekiyor.

Esporcu Olmak İsteyenlere Öneriler/Antrenman

2- Profesyonel oyuncuları izle, kendini geliştir ve sosyal ol
Profesyonel oyuncuların özellikle Koreli’lerin maçlarını izleyip kendinizi nasıl daha iyi geliştirebileceğinizi, oyunda öldüğünüz zaman ise maçların tekrarlarını izleyip nerede hata yaptığınızı öğrenmelisiniz. Oyuncuların her şeyden önce istekli, azimli ve yetenekli olması gerekiyor. Bunu eğlenmek amaçlı değilde gerçekden iş olarak görmeniz gerekmektedir. Belirli bir yeteneğin üstünde iseniz profesyonel bir çalışma ile istediğiniz profesyonel liglerde oyuncu olabilirsiniz. Özellikle yetenek ile birlikte oynadığınız oyun hakkındaki bilginizde en önemli hususlardan bir tanesidir. Öncelikle oyun içindeki sıralamanızı koruyup yüksek puanlara çıkmanız ile beraber akabinin de ise akademi liglerinde kendinizi göstermeniz durumunda profesyonel takımlar sizin farkınıza varacaklardır.

Sosyal olma konusu ise, oyun içindeki iletişiminiz çok önemlidir çünkü maç içerisinde utangaçlıktan dolayı konuşamıyor iseniz profesyonel olma şansınız neredeyse sıfırdır. Bundan dolayı özgüvenli olmanız takım içi uyumunuz açısından çok önemlidir. Sosyallik ve takım içi uyum demişken, yabancı dil konusuda en önemli hususlardan bir tanesidir. Profesyonel takım ve uluslararası arenalarda sporcu olmak istiyorsanız yabancı dil öğrenmek zorundasınız. Çünkü profesyonel takımlar yabancı dil bilmeyen sporcular ile çalışmıyorlar.

Esporcu Olmak İsteyenlere Öneriler/Takım Oyunu
Fenerbahçe Espor

3- Profesyonel ekipmanlar ile antrenman yapmaya özen gösterin
Kaliteli mouse+mouse pad+klavye+kulaklık+monitör+bilgisayar vb... ürünler ile antrenman yaparsanız sizin faydanıza olacaktır. Bu sayede profesyonel arenalardaki ekipmanlarada alışmış olursunuz. Örneğin, kaliteli bir monitörde antrenman yapmak gözlerinizin, kaliteli bir oyuncu koltuğunda antrenman yapmak ise belinizin sağlığı+konforu açısından da çok önemlidir.

4- Ciddiyet/Özveri
Espor'da başarılı olmak istiyor ve kariyer yapmak istiyorsanız; Espor'daki oyunları vakit geçirmek için değil, gerçekten profesyonel olarak ciddiyet ile oynamanız gerekmektedir.

Ve yüksek derecede konsantrasyon, mükemmel el-göz koordinasyonu, şimşek hızında tepki, reaksiyon süreleri, takım çalışması ve güçlü iletişim becerileri bir Espor oyuncusunun olmazsa olmazlarıdır.

Espor’cuların oyunculuk dönemleri bittiğinde yani emeklilik dönemlerinden sonra ise; yayıncılık, koçluk, antrenörlük, analistlik vb... gibi pozisyonlarda mesleklerine devam edebiliyorlar.

Türkiye Espor CSGO Dünya Şampiyonluğu
Türkiye CSGO Takımı Şampiyonluk

Ve sonunda Şampiyonluk...



AZES MAĞAZA

Espor'u teorik olarak A'dan Z'ye öğrenmek istiyorsanız aşağıdan ulaşabileceğiniz, 6 farklı büyük platformda yer alan E-kitabımızı okumanızı ve Udemy Eğitimimizi dinlemenizi sizlere kesinlikle öneriyoruz değerli AZES takipçilerimiz.

Keyifli okumalar ve keyifli dinlemeler :)
https://www.adanzyeespor.com/p/azes-magaza.html

KAYNAK:

Google Play Store A'dan Z'ye Espor Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details/Or%C3%A7un_Kamil_Kabaday%C4%B1_A_dan_Z_ye_Espor?id=74aRDwAAQBAJ&hl=tr

Google Play Store A'dan Z'ye Espor 2 Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details?id=_uXmDwAAQBAJ

Google Play Store A'dan Z'ye Espor 3 (Özel Sayı) Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details/Or%C3%A7un_Kamil_Kabaday%C4%B1_A_dan_Z_ye_Espor_3?id=rJ5cEAAAQBAJ

Udemy A'dan Z'ye Espor Eğitimimiz:
https://www.udemy.com/course/adanzyeespor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Röportajlar

Belediye Espor Projeleri

Nasıl İndirilir Ve Sistem Gereksinimleri

AZES Nedir?

Post Top Ad

Your Ad Spot