Türkiye'nin En Iyi Ve En Kapsamlı Tescilli Espor Blogu.
Esporcuların kalbi...

Son Dakika!

Post Top Ad

Your Ad Spot

24 Temmuz 2020 Cuma

Gamer (Oyuncu) Kulaklık Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gamer (Oyuncu) Kulaklık Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler


A'dan Z'ye Espor blogumuzda, ''Esporcular'' yani sizler için A'dan Z'ye her konuda bilgiler vermeye, destek sağlamaya çalışıyoruz. Önceki yazımızda: ''Mouse Pad alırken dikkat etmemiz gereken maddeler'' den bahsetmiştik sizlere. 
https://www.adanzyeespor.com/2020/07/mouse-pad-alirken-dikkat-edilmesi-gerekenler.html

Bu yazımızda da ''Gamer (Oyuncu) kulaklığı alırken dikkat edilmesi gereken maddeler'' den bahsedeceğiz. Oyuncu kulaklığı alırken dikkat edilmesi gereken önemli maddeler vardır. Çünkü bu kulaklıklar normal kulaklıklara göre çok daha farklı üretilmektedir. 
Keyifli okumalar.

1- Ses Kalitesi (Bass ve Tiz)
Gamer'lar için özel olarak üretilen bu kulaklıklar diğer kulaklıklara göre daha çok hassastırlar. Örneğin, normal bir kulaklıkta dışarıdaki her sesi duyabilirsiniz. Ancak bu kulaklıklarda sadece oyundaki sesi duyar, dışarıdaki hiçbir şeyi duyamazsınız. Buda kulaklığın en belirgin kalite özelliklerinden bir tanesidir. Özellikle FPS oyunlarında ayak sesleri, silah seslerini net duyabilmek ve nereden geldiğini anlayabilmek çok önem arz etmektedir.

Oyuncu kulaklıklarında bass ve tiz kalitesi ne kadar iyi olursa sesler size o kadar temiz ve kaliteli gelecektir. Yani bir kulaklık alırken ilk bakmanız gereken kriterlerden bir tanesi ses kalitesidir.

2- Kulak Sağlığı (Ergonomi)
Uzun süreli kullanımlarda terleme ve kulaklarda acıtma yapmaması gerekmektedir. Kulaklığın sünger kısımları kalitesiz malzemeden üretilmiş ise bir süre sonra yıpranabilir ve kulağınızı feci şekilde acıtabilir.

Bazıları ise kafanızı acıtabilir ve yaralara sebep olabilir. Yayıncılar için kulak içi kulaklık kullanmak daha iyidir, çünkü tiz sesleri daha iyi algılamaya yardımcı oluyor ve kafanızı saatlerce rahatsız etmiyor.

Bu gibi kriterleri kesinlikle önemsemeniz gerekmektedir.

3- Mikrofon Kısmı
Kulaklık alırken mikrofonlu kulaklıklar tercih etmelisiniz. Fakat bu mikrofonun sesinizi karşı tarafa ne kadar net aktardığı da çok önemlidir. Çünkü Gamer'lar takım oyunlarında bu şekilde seslerini karşı tarafa sağlıklı bir şekilde aktarması lazım.

4- Kablolu mu ? Kablosuz mu ?
Gamer'lar genellikle pek fazla yer değiştirmedikleri için kablolu tercih etmektedirler. Fakat normal bir kullanıcı iseniz, kablosuz usb veya bluetooth özelliğine sahip bir klavye sizin açınızdan daha rahat olacaktır.

5- Yardımcı Tuşlar
Pek çok kulaklıkta, hız ve kolaylık için ses kontrol tuşları bulunur. Bu tuşların olması Espor maçları esnasında veya arkadaşlarınızla konuşma esnasında sizlerin anında ses ayarları yapabilmenize yardımcı olacaktır.

6- Tarzınıza göre
Bu kriter sizin zevklerinize göre değişkenlik göstermektedir. Kimisi led ışıklı alırken, kimisi sadece tasarım odaklı düşünmektedir.

7- Nereden Almalıyız ?
Bu konu aslında kişinin kendi isteğini de ilgilendiren bir konudur. Bazıları internetten ürün almayı severken bazı insanlarda direk mağazası olan markalardan ürün satın almayı tercih ediyor. Eğer alacak olduğunuz klavyeyi herşeyine kadar tanıyor iseniz, bu konunun bir önemi yoktur. Fakat eğer ki o klavye hakkında hiçbir bilginiz yoksa mağazaya gidip kafanıza uygun mu, rahat mı, soyulabilecek bir ürün mü, kaliteli mi vb gibi birçok özelliği test etmeniz işinizi kolaylaştıracaktır.

8- Marka
Espor'a yönelmiş markalardan ve diğer tüm markalardan alışveriş yaparken dikkat etmemiz gerekir. Piyasada ki büyük ve gerçekten bir marka olmuş şirketlerden ürün satın almalıyız. Öncelikle o markadan bir ekipman veya ürün satın alırken o marka hakkındaki tüm yorumları okumak gerekir. Çünkü bazen kargonun geç gelmesi, üründe hatalar, ürünün hiç gelmemesi vb gibi birçok problemlerle karşı karşıya kalabiliyoruz. İşte bu yüzden de Espor ekipmanları alırken, hangi markadan aldığımız da çok önemlidir.

9- İndirim Zamanları
İnternette Gamer'lara özel birçok marka özel günlerde, tatillerde, bayramlarda vb gibi günlerde indirimler yapmaktadır. Bunları takip edip en uygun ücret ile oyuncu ekipmanlarına sahip olmak bütçemiz açısından çok önemlidir.

10- Fiyat/Performans
Piyasadaki tüm ürünleri inceledikten ve bizim yazımızı okuduktan hemen sonra artık kafanızdaki ürünü fiyat/performans ve sizin istekleriniz açısından artık satın alabilirsiniz. Sağlıkla kullanmanız dileğiyle...

AZES MAĞAZA

Espor'u teorik olarak A'dan Z'ye öğrenmek istiyorsanız aşağıdan ulaşabileceğiniz, 6 farklı büyük platformda yer alan E-kitabımızı okumanızı ve Udemy Eğitimimizi dinlemenizi sizlere kesinlikle öneriyoruz değerli AZES takipçilerimiz.

Keyifli okumalar ve keyifli dinlemeler :)
https://www.adanzyeespor.com/p/azes-magaza.html

KAYNAK:

Google Play Store A'dan Z'ye Espor Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details/Or%C3%A7un_Kamil_Kabaday%C4%B1_A_dan_Z_ye_Espor?id=74aRDwAAQBAJ&hl=tr

Google Play Store A'dan Z'ye Espor 2 Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details?id=_uXmDwAAQBAJ

Google Play Store A'dan Z'ye Espor 3 (Özel Sayı) Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details/Or%C3%A7un_Kamil_Kabaday%C4%B1_A_dan_Z_ye_Espor_3?id=rJ5cEAAAQBAJ

Udemy A'dan Z'ye Espor Eğitimimiz:
https://www.udemy.com/course/adanzyeespor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Röportajlar

Belediye Espor Projeleri

Nasıl İndirilir Ve Sistem Gereksinimleri

AZES Nedir?

Post Top Ad

Your Ad Spot