Türkiye'nin En Iyi Ve En Kapsamlı Tescilli Espor Blogu.
Esporcuların kalbi...

Son Dakika!

Post Top Ad

Your Ad Spot

27 Temmuz 2020 Pazartesi

Gamer (Oyuncu) Klavye Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gamer (Oyuncu) Klavye Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler


A'dan Z'ye Espor blogumuzda, ''Esporcular'' yani sizler için A'dan Z'ye her konuda bilgiler vermeye, destek sağlamaya çalışıyoruz. Önceki yazımızda: ''Gamer (Oyuncu) kulaklığı alırken dikkat etmemiz gereken maddeler'' 'den bahsetmiştik sizlere.
https://www.adanzyeespor.com/2020/07/gamer-kulaklik-alirken-dikkat-edilmesi-gerekenler.html

Bu yazımızda da ''Gamer (Oyuncu) klavyesi alırken dikkat edilmesi gereken maddeler'' den bahsedeceğiz. Oyuncu klavyesi alırken dikkat edilmesi gereken önemli maddeler vardır. Çünkü bu klavyeler normal klavyelere göre çok daha farklı üretilmektedir.
Keyifli okumalar.

1- F Klavye mi ? yoksa Q Klavye mi ? 
Q klavye, İngilizce'ye göre düzenlemiş dünya üzerinde en yaygın kullanılan klavye türüdür. F klavye ise Türkçe için özel olarak üretilen klavye türüdür. Bu iki tür klavyeyi kullanış amacınıza göre kendiniz seçmelisiniz. Örnek olarak devlet kurumlarında artık F klavye kullanılmaktadır.

2- Sağlık (Ergonomi)
Bilgisayar başında uzun süre kalanlar için, dirseklerinizin vücudunuza yakın ve omuzlarınızın rahat pozisyonda olmasına dikkat edin,
Elimizi koyduğumuzda bileğe doğru gelen bölümü acıtmaması,
Kollarınızın ön kısmı ile bileklerinizin aynı hizada olmasına dikkat edin,
Klavyeyi kullanırken genelde klavye ayaklarını kaldırın,
Bilek desteği vb gibi birçok kriter ergonomi açısından çok önemlidir.

3- Kablolu mu ? Kablosuz mu ?
Gamer'lar genellikle pek fazla yer değiştirmedikleri için kablolu tercih etmektedirler. Fakat normal bir kullanıcı iseniz, kablosuz usb veya bluetooth özelliğine sahip bir klavye sizin açınızdan daha rahat olacaktır.

Eğer oyun oynayacaksanız, kablosuz bir klavye almanız size olumsuz sonuçlar doğurabilir. Çünkü oyun sırasında daha geç tepkime verecektir.

4- Yardımcı Tuşlar (Multimedya Özelliği)
Klavyelerde, hız ve kolaylık için ses kontrol tuşları bulunur. Multimedya özelliği ile müzik veya filmler arasında geçiş yapabilirsiniz, sesi artırıp azaltabilirsiniz.

Bir diğer hususta bazı oyuncular kolaylık açısından ''Enter'' tuşunun büyük olmasını istemektedir.

5- Mekanik Klavye Özelliği
Tuş hassasiyeti. Eğer oyun oynarken tuşların her birinin hassasiyeti çok önemli ise mekanik bir klavye seçmeniz gerekiyor. Bu kriteri genelde Esporcu'lar tercih etmektedir. Tam mekanik ve yarı mekanik olmak üzere 2'ye ayrılmaktadır.

6- Tarzınıza Göre
Bu kriter sizin zevklerinize göre değişkenlik göstermektedir. Kimisi led ışıklı alırken, kimisi sadece tasarım odaklı düşünmektedir. Hatta bazı oyuncu klavyelerinde sese duyarlı ışıklandırma sistemi, bilek desteği, su geçirmezlik ve usb takma yerleri vb gibi birçok kişisel tercihlerinize göre klavye kriterleri de bulunmaktadır.

7- Nereden Almalıyız ?
Bu konu aslında kişinin kendi isteğini de ilgilendiren bir konudur. Bazıları internetten ürün almayı severken bazı insanlarda direk mağazası olan markalardan ürün satın almayı tercih ediyor. Eğer alacak olduğunuz mouse'u herşeyine kadar tanıyor iseniz, bu konunun bir önemi yoktur. Fakat eğer ki o mouse hakkında hiçbir bilginiz yoksa mağazaya gidip elinize uygun mu, rahat mı, soyulabilecek bir ürün mü, kaliteli mi vb gibi birçok özelliği test etmeniz işinizi kolaylaştıracaktır.

8- Marka
Espor'a yönelmiş markalardan ve diğer tüm markalardan alışveriş yaparken dikkat etmemiz gerekir. Piyasada ki büyük ve gerçekten bir marka olmuş şirketlerden ürün satın almalıyız. Öncelikle o markadan bir ekipman veya ürün satın alırken o marka hakkındaki tüm yorumları okumak gerekir. Çünkü bazen kargonun geç gelmesi, üründe hatalar, ürünün hiç gelmemesi vb gibi birçok problemlerle karşı karşıya kalabiliyoruz. İşte bu yüzden de Espor ekipmanları alırken, hangi markadan aldığımız da çok önemlidir.

9- İndirim Zamanları
İnternette Gamer'lara özel birçok marka özel günlerde, tatillerde, bayramlarda vb gibi günlerde indirimler yapmaktadır. Bunları takip edip en uygun ücret ile oyuncu ekipmanlarına sahip olmak bütçemiz açısından çok önemlidir.

10- Fiyat/Performans
Piyasadaki tüm ürünleri inceledikten ve bizim yazımızı okuduktan hemen sonra artık kafanızdaki ürünü fiyat/performans ve sizin istekleriniz açısından artık satın alabilirsiniz.

Peki, Mekanik Bir Klavye Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

1- Öncelikle ''klavyeyi hangi amaçla kullanacaksınız'' sorusuna cevap bulun. Sonrasında ise,

2- Bütçenizi belirleyin,

3- Mekanik klavyelerde ''Switch'' tercihi çok önemlidir. Kırmızı switch mi, yeşil switch mi, siyah switch mi yoksa mavi switch mi alacaksınız. Yumuşak mı yoksa sert mi olsun. Örneğin evde home office şeklinde çalışıyor iseniz, geceleri klik sesi düşük olan switchleri tercih etmeniz daha doğru olacaktır,

Gamerler genelde red switch tercih etmektedir.

4- Son olarak, klavyenizi seçtikten sonra yani hemen satın almadan önce mutlaka klavye hakkında yorumları okuyun.

Bütün bu adımlardan sonra artık klavyenizi gönül rahatlığı ile alıp kullanabilirsiniz. Sağlıkla kullanmanız dileğiyle...

AZES MAĞAZA

Espor'u teorik olarak A'dan Z'ye öğrenmek istiyorsanız aşağıdan ulaşabileceğiniz, 6 farklı büyük platformda yer alan E-kitabımızı okumanızı ve Udemy Eğitimimizi dinlemenizi sizlere kesinlikle öneriyoruz değerli AZES takipçilerimiz.

Keyifli okumalar ve keyifli dinlemeler :)
https://www.adanzyeespor.com/p/azes-magaza.html

KAYNAK:

Google Play Store A'dan Z'ye Espor Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details/Or%C3%A7un_Kamil_Kabaday%C4%B1_A_dan_Z_ye_Espor?id=74aRDwAAQBAJ&hl=tr

Google Play Store A'dan Z'ye Espor 2 Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details?id=_uXmDwAAQBAJ

Google Play Store A'dan Z'ye Espor 3 (Özel Sayı) Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details/Or%C3%A7un_Kamil_Kabaday%C4%B1_A_dan_Z_ye_Espor_3?id=rJ5cEAAAQBAJ

Udemy A'dan Z'ye Espor Eğitimimiz:
https://www.udemy.com/course/adanzyeespor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Röportajlar

Belediye Espor Projeleri

Nasıl İndirilir Ve Sistem Gereksinimleri

AZES Nedir?

Post Top Ad

Your Ad Spot