Türkiye'nin En Iyi Ve En Kapsamlı Tescilli Espor Blogu.
Esporcuların kalbi...

Son Dakika!

Post Top Ad

Your Ad Spot

29 Temmuz 2020 Çarşamba

Gamer Bilgisayarlarda Bulunması Gereken Temel Özellikler

Gamer Bilgisayarlarda Bulunması Gereken Temel Özellikler

Sakarya Espor Oyun Merkezi

Teknolojinin devamlı ilerlemesi ile artık bilgisayar donanımlarının yeni gelen güncellemelerine yetişemiyoruz malesef. Bilgisayarlar, hem oyun hem de iş hayatımız için oldukça önemlidir. Özellikle çizim yapanlar, Gamer'lar ve yayıncılar için ise bilgisayarların ayrı bir önemi vardır. Ana işleri bu bilgisayarlar üzerinden olan bu kişilerin bilgisayar seçimleri işte bu yüzden önem arz etmektedir. Aşağıda Gamer'ların bilgisayar alırken dikkat edeceği 5 temel bilgisayar bileşeninden bahsedeceğiz.

1- Anakart
Anakart, bilgisayarların iskeleti gibidir. Bizim nasıl ki iskeletimiz tüm iç organlarımızı bir arada tutup, sağlıklı bir şekilde çalışmasını sağlıyor ise, anakart da bilgisayarlarımız için, tüm bilgisayar parçalarını bir arada tutup sağlıklı bir şekilde çalışmalarını sağlayan adeta bir iskelet gibidir. Anakart olmazsa diğer tüm parçaların hiçbir önemi kalmayacaktır. Bilgisayarlarda ki her bir parçanın önemi vardır. Sadece bir tanesi bile olmasa bilgisayarınız çalışmaz.

Anakart, tüm parçaları üzerinde barındıran onlara ev sahipliği yapan isminden de anlaşılacağı gibi ''ana'' parçadır.

2- Ram
İngilizce anlamı ''Random Access Memory'' , Türkçe anlamı ise, ''Rastgele Erişilebilir Bellek'' olarak tanımlanmaktadır.

Basit bir şekilde anlatmak gerekirse; Ram, bilgisayarın hız bileşenidir. Ram ne kadar artar ise, diğer parçaların uyumuna bağlı olarak o kadar hız sağlayacaktır. Beklemeye hiç tahammülünüz yoksa iyi bir Ram almanız sizin için de iyi olacaktır.

3- Ekran Kartı
Ekran kartlarını bilgisayarların kalbi olarak adlandırabiliriz. Yani ne demek istiyoruz. Ekran kartları bilgisayarlarınızın görüntü bileşenleridir. Ne kadar iyi özelliklerde olursa o kadar iyi bir görüntü kalitesinde oyunlar oynayabilir veya profesyonel çizimler yapabilirsiniz. İşte bu sebepten dolayı ekran kartları bilgisayarlarımızın kalp/gönül gözüdür. Gözlerimiz ne kadar iyi, sağlıklı olursa o kadar güzel bir görüntü görebiliriz yaşadığımız dünyada. Bilgisayarımızdaki ekran kartları da ne kadar iyi olursa, bilgisayarımızın kalbinin gözü de sizlere o kadar iyi görüntü sunacaktır.

4- İşlemci
İşlemci, bilgisayarların beyni gibidir. Yukarıdaki bahsettiğimiz ekran kartınız ne kadar iyi olursa olsun tek bir bileşeniniz çok kötü bir özelliğe sahip olduğunda bilgisayarınızın performansı anında kötü şekilde etkilenecektir. İnsanlar beyni veya kalbi olmadan yaşayamayacakları için yukarıda da örnek verdiğimiz gibi bilgisayarlarda beyinleri(işlemci) ve kalpleri(ekran kartı) olmadan çalışmayacaktır.

Gamer'lar için iyi bir ekran kartı ve işlemci seçmek oldukça önemlidir. Bildiğiniz gibi şuan döviz fiyatlarından dolayı bu parçaların değerleri her geçen gün artmaktadır. Ve bu yüzden de iyi bir Gamer bilgisayarı toplamak gün geçtikçe zorlaşmaktadır.

Yukarıda bahsettiğimiz bileşenler, bilgisayarların muhteşem üçlüsüdür. Hepsinin birbiri ile uyumlu olması gerekmektedir. Alırken en çok dikkat etmemiz gereken kriterlerden biri de budur.

5- Çevre Bileşenler
Bilgisayarınızın bir bütün halinde ve en iyi performansı verecek şekilde çalışabilmesi için çevre bileşenlerine de ihtiyacı olacaktır. Bu çevre bileşenleri yukarıdaki parçalar hariç geriye kalan tüm parçalardır. Bunlar; monitör, gamer kulaklık, gamer klavye, gamer mouse, mikrofon, hoparlör, oyuncu koltuğu, yazıcı, soğutma sistemi ve hatta çanta vb gibi daha birçok ilave bileşen sayabiliriz. 

Bir diğer önemli konu da, bilgisayarımızın temizliğidir. Bilgisayarlarınızın temizliğine çok önem vermeniz gerekiyor arkadaşlar. Laptop veya masaüstü olsun hiç farketmez. Eğer bilgisayarlarınızın temizliğini gününde yapmaz iseniz, ısınmalara ve diğer sorunlara sebep olacaktır.

Bildiğiniz gibi A'dan Z'ye Espor blogumuzda, ''Esporcular'' yani sizler için A'dan Z'ye her konuda bilgiler vermeye, destek sağlamaya çalışıyoruz. 

Bu yazımızda da ''Gamer Bilgisayarlarda Bulunması Gereken Temel Özellikler'' den bahsettik. 
Keyifli okumalar.

AZES MAĞAZA

Espor'u teorik olarak A'dan Z'ye öğrenmek istiyorsanız aşağıdan ulaşabileceğiniz, 6 farklı büyük platformda yer alan E-kitabımızı okumanızı ve Udemy Eğitimimizi dinlemenizi sizlere kesinlikle öneriyoruz değerli AZES takipçilerimiz.

Keyifli okumalar ve keyifli dinlemeler :)
https://www.adanzyeespor.com/p/azes-magaza.html

KAYNAK:

Google Play Store A'dan Z'ye Espor Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details/Or%C3%A7un_Kamil_Kabaday%C4%B1_A_dan_Z_ye_Espor?id=74aRDwAAQBAJ&hl=tr

Google Play Store A'dan Z'ye Espor 2 Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details?id=_uXmDwAAQBAJ

Google Play Store A'dan Z'ye Espor 3 (Özel Sayı) Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details/Or%C3%A7un_Kamil_Kabaday%C4%B1_A_dan_Z_ye_Espor_3?id=rJ5cEAAAQBAJ

Udemy A'dan Z'ye Espor Eğitimimiz:
https://www.udemy.com/course/adanzyeespor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Röportajlar

Belediye Espor Projeleri

Nasıl İndirilir Ve Sistem Gereksinimleri

AZES Nedir?

Post Top Ad

Your Ad Spot