Türkiye'nin En Iyi Ve En Kapsamlı Tescilli Espor Blogu.
Esporcuların kalbi...

Son Dakika!

Post Top Ad

Your Ad Spot

23 Eylül 2019 Pazartesi

Sosyal Hizmet Boyutu (Aileler)

Espor'da Sosyal Hizmet Boyutu (Aileler)

Espor'da Sosyal Hizmet Boyutu-Aileler

Öncelikle bu yazımız tam size göre :)

Eğer profesyonel bir Espor sporcusu olmak istiyorsanız ailenizin desteğini kesinlikle almanız gerekmektedir. Çünkü, profesyonel Espor sporcuları 2-3 gün çalışarak önemli başarılar kazanamazlar. Belirli bir profesyonel başarı elde edene kadar amatör olarak çalışıyorlar. Bu da ailelerin desteği almanın en önemli bir şartı haline gelmiş oluyor. Hem maddi olarak hem de manevi olarak size destek olmaları çok önem teşkil etmektedir.

Özellikle ailenize büyük firmaların ve büyük spor kulüplerinin de artık Espor alanında da bulunduklarını onlara küçük küçük sunumlar yaparak gösterebilirsiniz. Dolayısıyla kendinizi Espor’da geliştirmek için bazı şeylerden ödün vermeniz gerekecektir. Çünkü profesyonel Espor sporcuları günde 8 saat antrenmanlar ile kendilerini geliştiriyorlar. Sürekli olarak antrenmanlar yapılmalı ve iyi bir ekip ile beraber bu işi yapmalısınız.

Genç bir sporcumuz yetenekli olduğunu düşünüyorsa ve bu yola baş koyduysa kesinlikle çalışmalı fakat ailesini de bu zorlu yolculuğun içine katmalıdır. Eğer oyuncunun yeteneği varsa ve gereken çalışmayı ortaya koyar ise zaten başarının gelmesi kaçınılmaz olacaktır.

Her sporun kendine göre olumlu ve olumsuz tarafları elbette bulunmaktadır. Mühim olan, bu durumu en sağlıklı ve en bilinçli bir şekilde yapmaktır. Buna Türkiye E-Spor Federasyonu bünyesindeki HADO oyununu örnek verebiliriz. Asıl E-Spor dediğimiz ''Elektronik Sporlar'' budur işte.

Detaylı:

Oyun-Teknoloji ve Spor İçiçe 
Elektronikspor kavramı, teknolojinin ve sporun birleşiminden oluşmaktadır. Şuan herkesin bildiği Espor, bu kavrama tam olarak uymamaktadır. Asıl Espor kavramına, Türkiye Espor Federasyonu’nun 2020 yılı itibari ile bünyesine giren Hado vb gibi oyunlar tam olarak uymaktadır. 

Geleceğin sporu Hado, bilgisayar oyunlarının ve sporun birleşimi ile doğmuştur. Aşağıdaki videomuzda da Hado'yu oynayanlarının keyifli anlarına şahitlik edebilirsiniz. 

Hado'da kalkan ile kendinizi savunuyor, enerji topları ile diğer rakiplerinizi vurmaya çalışıyorsunuz. Takımlar 3 kişiden oluşuyor ve karşılaşma 80 saniye sürüyor. En çok sayı alan takımda şampiyon oluyor. 

Japon arttırılmış gerçeklik sporu Hado, yaş ayrımı, cinsiyet ayrımı, fiziksel güç ayrımı, boy ve kilo ayrımı kesinlikle yapmamaktadır. Buda Hado'yu en cazip spor aktivitesi haline gelmesine olanak sağlıyor. Hado, şuan altı ülkede Federasyonu olan, dört yıldır da dünya şampiyonaları düzenlenen bir spor dalıdır. Şuan yurtdışında okullarda beden eğitimi derslerinde bir sanal spor türü olarak müfredata girmiştir. 

Hado, E-Spor kavramının dünyadaki gerçek uygulamasıdır. 80 kuşağının çocukluğunda oynadığı “Yakan Top” oyununun günümüzdeki dijital halidir. Hado, uzak doğunun tüm dünyaya sunduğu bir oyun türüdür. Şuan altı ülkede Federasyonu olan, dört yıldır da dünya şampiyonaları düzenlenen bir spor dalıdır. 

Hado oyununda VR teknolojisi ile oyun oynayarak hem eğleniyoruz hem de fiziksel bir aktivite gerçekleştirmiş oluyoruz. Sanal gerçeklik gözlüğü ile oyunun içerisine girip orada kendi fiziki hareketlerimiz ile elektronik/dijital bir ortamda spor faaliyeti yapmamız sağlanılıyor. Geleceğin sporu, Espor dediğimiz olay tam olarak budur. Dünyamız teknolojinin hızlı bir şekilde gelişmesi sonucu bu alana doğru kaymaktadır. 

HADO Haberimiz:

AZES MAĞAZA

Espor'u teorik olarak A'dan Z'ye öğrenmek istiyorsanız aşağıdan ulaşabileceğiniz, 6 farklı büyük platformda yer alan E-kitabımızı okumanızı ve Udemy Eğitimimizi dinlemenizi sizlere kesinlikle öneriyoruz değerli AZES takipçilerimiz.

Keyifli okumalar ve keyifli dinlemeler :)
https://www.adanzyeespor.com/p/azes-magaza.html

KAYNAK:

Google Play Store A'dan Z'ye Espor Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details/Or%C3%A7un_Kamil_Kabaday%C4%B1_A_dan_Z_ye_Espor?id=74aRDwAAQBAJ&hl=tr

Google Play Store A'dan Z'ye Espor 2 Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details?id=_uXmDwAAQBAJ

Google Play Store A'dan Z'ye Espor 3 (Özel Sayı) Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details/Or%C3%A7un_Kamil_Kabaday%C4%B1_A_dan_Z_ye_Espor_3?id=rJ5cEAAAQBAJ

Udemy A'dan Z'ye Espor Eğitimimiz:
https://www.udemy.com/course/adanzyeespor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Röportajlar

Belediye Espor Projeleri

Nasıl İndirilir Ve Sistem Gereksinimleri

AZES Nedir?

Post Top Ad

Your Ad Spot