Türkiye'nin En Iyi Ve En Kapsamlı Tescilli Espor Blogu.
Esporcuların kalbi...

Son Dakika!

Post Top Ad

Your Ad Spot

19 Aralık 2022 Pazartesi

Sevilen MMORPG Oyunu Black Desert'ta Yeni Sınıf Güncellemesi Sizlerle

Black Desert'tan Yeni Güncelleme: İlk “İkiz” Sınıfı Olan Maegu Ve Woosa


Ay ve Güneş Kadar Farklı İkiz Kardeşler
Pearl Abyss’in sevilen MMORPG oyunu Black Desert'ta ilk “ikiz” sınıfı olan Maegu ve Woosa oyundaki yerlerini aldı. Black Desert ve Black Desert Mobile’da gerçekleşecek güncelleme ile bu iki sınıf erişime açıldı.

MMORPG severlerin favori oyunlarından Black Desert iki yeni karakteri Maegu ve Woosa’yı 14 Aralık tarihinde gelen bir güncelleme ile oyuncuların beğenisine sundu. Yaklaşık 3.01 GB boyutundaki güncelleme ile Black Desert evreninde kış sezonu da başlamış oldu. Yeni etkinlikler, düzenlemeler ve eklemelere konu olan bu güncellemede oyuncuları en çok heyecanlandıran haber kuşkusuz yeni karakterler Maegu ve Woosa oldu!

Maegu ve Woosa’yı diğer karakter duyurularından ayıran ise karakterlerin ikiz sınıfı olarak adlandırılması ve Maegu’nun şimdilik yalnızca mobil platformlarda çıkış yaparken, Woosa’nın ise PC, PS4/PS5 ve XBox platformlarında çıkış yapması oldu. Şimdilik diyoruz çünkü Pearl Abyss, Ocak ayında her iki karakteri de tüm platformlarda oynanabilir yapacak ve böylece oyuncular her iki karakteri de farklı platformlarda deneyimleme imkanı bulacak.

Hem güneş hem de ay tarafından dışlanan bir günde doğan ikizler Maegu ile Woosa, karakter olarak da birbirlerinden ay ve güneş kadar farklılar. Farklılıkları nedeniyle birbirleri ile hiç anlaşamayan Maegu ve Woosa her ne kadar aynı ilke için savaşıyor olsa da ikisi de bunu farklı yöntemlerle yapıyor. Oldukça şefkatli ve çekici bir yapıdaki büyük kardeş Maegu, Tanrı ile iletişim kurarak yolculuğunu sürdürmeye çalışırken, daha sakin ve güçlü bir karaktere sahip Woosa ise yolculuğunu kendi iç bilinciyle tamamlamaya çalışıyor.

Mistik güçlerini tilki ruhlarından alan Maegu, ana silah olarak ‘’Tilki Ruhu Muska’’ yı kullanıyor. Orta-uzak diye adlandırabileceğimiz bir mesafeden büyülü saldırılar gerçekleştiren Maegu, Muska: Gök Pençesi yeteneği ile havada süzülebiliyor, Muska: Güneş Parıltısı yeteneği ile düşmanına yaklaşarak patlayıcı bir muska yerleştirebiliyor ya da Ruh: Yaprak Kasırgası yeteneği ile ruhani enerjisini serbest bırakarak geniş bir alana etki edebilen yaprak kasırgaları oluşturabiliyor. Ayrıca yakın menzilde ise Binyeo Bıçağı kullanarak kritik vuruşlar yapabiliyor. Oynanış anlamında oldukça keyifli bir karakter olmasının yanı sıra, saldırı efektlerinin yarattığı görsel şölen de oyuncuyu içine çekmeyi başarıyor.

Do sanatları ve dövüş teknikleri uzmanı olan küçük kız kardeş Woosa ise ana silah olarak ‘’ Do Bastonu ve Kelebek Yelpaze’’yi kullanıyor. Orta-yakın olarak adlandırabileceğimiz bir menzilde özellikle alan saldırıları konusunda çok yetenekli olan Woosa, Do büyüleri için kelebekleri kullanmaktadır. Woosa, Sağanak yeteneğini kullanarak etrafında dolanan ve geniş bir alana etki eden fırtınalar yaratabilir, Fırtına Bulutu yeteneği ile düşmanlarının üzerinde kara bir bulut oluşturarak yağmur ve şimşek yoluyla hasar verebilir, Kanat Vuruşu yeteneği ile yelpazesinin boyutunu büyütebilir ve geniş bir alana saldırabilir ayrıca Gürleyen Yıldırım/Delici Kelebek yeteneği ile de yeteneklerini bulutlar oluşturmak için kullanabilir. Oynanış olarak oldukça hızlı ve kombolara dayalı bir yapıya sahip olan Woosa, Maegu’ya göre daha karanlık tonlarda bir görselliğe sahip.


Karakterlerin genel tanıtımlarının ardından biraz da kişisel deneyimlerimden söz etmek istiyorum. Woosa’yı yaklaşık bir hafta kadar deneyimleme fırsatım oldu. Oynanış olarak orta zorlukta olduğunu, fakat oyunun erken aşamalarında olmada da, ilerleyen süreçte hızlı tepkime vermeyi gerektirmesi, zırh tipi ve yetenek kullanımı kombinasyonları nedeniyle MMORPG macerasına yeni atılan oyuncular için başlangıç seviyesinde zorlayıcı bir karakter olacağını söyleyebilirim. Orta-yakın mesafe karakterlerden keyif alan, seri yetenek kullanımına aşina tecrübeli oyuncular için ise bulunmaz bir nimet. Özellikle alan saldırılarında bu kadar etkili olması seviye kasma konusunda kolaylık sağlayacağı gibi, kes/topla görevlerini de hızlandıracaktır. Woosa savunma tarafında zayıf görünse de mobilitesi oldukça yüksek bir karakter. Saldırılardan kaçmak için dayanıklılık barına bağlı olarak kısa mesafeli sıçramalar gerçekleştirebiliyor. Bu da tecrübeli ve eli daha hızlı oyuncular için belirli bir alana yayılan ya da yakın mesafeden gerçekleştirilen saldırılardan kolayca kaçma imkanı sağlıyor. Son olarak tüm bu mobilitesine rağmen, Woosa’nın gerek alan saldırılarında daha etkili olması, gerekse oynanış stili nedeniyle PVP severler için çok kullanışlı olduğunu düşünmüyorum. Tahminim PVE oyuncuları tarafında daha fazla tercih edileceği yönünde diyebilirim.

Woosa hakkındaki kişisel görüşlerimi de öğrendiğinize göre burada incelememizi tamamlıyoruz. Ocak ayından sonra bilgisayarda deneyimleme imkanım olduktan sonra Maegu hakkında da kişisel görüşlerimi paylaşmayı düşünüyorum. Daha detaylı bilgilere Black Desert resmi websitesi üzerinden ve Black Desert sosyal medya sayfalarından ulaşabilirsiniz. Ben Zetazack olarak Do sanatlarında uzmanlaşmaya gidiyorum, yakında görüşmek üzere :)

Yazar:
Tuğcan İnan
https://www.tr.playblackdesert.com/News/Notice/Detail?boardNo=12564
https://www.tr.playblackdesert.com/Intro/Update_MaeguWoosa

AZES MAĞAZA

Espor'u teorik olarak A'dan Z'ye öğrenmek istiyorsanız aşağıdan ulaşabileceğiniz, 6 farklı büyük platformda yer alan E-kitabımızı okumanızı ve Udemy Eğitimimizi dinlemenizi sizlere kesinlikle öneriyoruz değerli AZES takipçilerimiz.

Keyifli okumalar ve keyifli dinlemeler :)
https://www.adanzyeespor.com/p/azes-magaza.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Röportajlar

Belediye Espor Projeleri

Nasıl İndirilir Ve Sistem Gereksinimleri

AZES Nedir?

Post Top Ad

Your Ad Spot