Türkiye'nin En Iyi Ve En Kapsamlı Tescilli Espor Blogu.
Esporcuların kalbi...

Son Dakika!

Post Top Ad

Your Ad Spot

10 Ekim 2022 Pazartesi

Bakan Mustafa Varank, Espor İle İlgili Konuştu

 Bakan Mustafa Varank, Espor İle İlgili Konuştu


Ülkemizde son zamanlarda teknoloji merkezlerinin, bilim merkezlerinin ve espor oyun merkezlerinin sayısı oldukça artış gösterdi. Özellikle Türkiye Espor Federasyonu'nun hayata geçmesiyle beraber belediyelerin, üniversitelerin ve devlet kurumlarının espora bu bakış açısı, bu işin sağlıklı ve bilinçli bir şekilde yapılmasını sağlamak tarafında çok değerli. 2021-2022 yılları itibari ile bu bakış açıları ivme kazandı. AZES olarak, tüm şehirlerimizde bu tarz merkezlerin artmasını diliyoruz. Haberin detaylı özeti şu şekilde;

Bakan Varank, "Merkez, belediye imkanlarıyla, 4 milyon lira yatırımla hayata geçirildi. Eğlen, öğren ve üret sloganıyla çalışacak bu merkezde evlatlarımız modern dünyanın dijital teknolojilerine yönelik çok önemli imkanlardan faydalanacak." dedi.


Varank, "youtuber"lığın artık gençler arasında yaygın bir meslek olduğuna işaret ederek, merkezin bu işlerle uğraşan ya da ilgi duyan gençlerin içerik üretmekte kullanabileceği alanlardan biri olacağını dile getirdi.

Dijital oyunların da büyük bir sektör haline geldiğini anlatan Varank, "Bir stadyum dolusu insan futbol maçı izler gibi espor müsabakalarını izliyor. Merkez sayesinde Keçiörenli gençler de bu imkanlardan sonuna kadar faydalanabilecek. Espor takımları kurup, burada turnuvalar düzenleyebilecek ya da antrenman yapabilecekler." ifadelerini kullandı.

Varank, merkezde açılışa özel bir espor müsabakasının düzenleneceğini belirterek, bu konuda gençlerin zaman yönetimini doğru yaptıklarından emin olmanın önemini vurguladı.


Ziyareti sırasında açıklamalarda bulunan Varank, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte espor merkezleri açtıklarına değinerek, "Burada yayıncılık anlamında da gençlerden gelen talepler var. Kamu yayıncılığı anlayışıyla bunu ekranlara yansıtabilir miyiz, bununla ilgili çalışmalarımız var. Gençler çok ilgili, biz de onların bu ilgisini düşürmeden, gençlerimizi daha katma değer üretir hale getirmek için ne yapabiliriz, çalışıyoruz. Son dönemde fiziki eforla dijitali birleştiren oyunlar da geliştirilmeye başlandı. Bu alanda çalışan firmalarımız var, onlarla da beraber çalışıyoruz." dedi.

2022 yılı itibari ile youtuberlara, yayıncılara, influencerlara, esporculara ve yeni nesil sektörlere bakış açısı tamamen değişti. Bu sektörler artık milyar dolarlık sektörler haline gelmiş durumda. Dünya artık teknolojik olarak çok hızlı bir şekilde evrilme geçiriyor. Bizler bu hızlı geçişe ne kadar ayak uydurabilirsek ve içerisinde doğru şekilde yer alabilirsek teknolojinin nimetlerinden en iyi şekilde faydalanabiliriz. Fakat burada, bu teknolojiyi en sağlıklı ve en bilinçli bir şekilde kullanmak ön plana çıkmaktadır.

AZES MAĞAZA

Espor'u teorik olarak A'dan Z'ye öğrenmek istiyorsanız aşağıdan ulaşabileceğiniz, 6 farklı büyük platformda yer alan E-kitabımızı okumanızı ve Udemy Eğitimimizi dinlemenizi sizlere kesinlikle öneriyoruz değerli AZES takipçilerimiz.

Keyifli okumalar ve keyifli dinlemeler :)
https://www.adanzyeespor.com/p/azes-magaza.html

KAYNAK:

Anadolu Ajansı:
https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/bakan-varank-prof-dr-tuncalp-ozgen-teknoloji-merkezi-acilis-toreninde-konustu/2707414#

Google Play Store A'dan Z'ye Espor Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details/Or%C3%A7un_Kamil_Kabaday%C4%B1_A_dan_Z_ye_Espor?id=74aRDwAAQBAJ&hl=tr

Google Play Store A'dan Z'ye Espor 2 Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details?id=_uXmDwAAQBAJ

Google Play Store A'dan Z'ye Espor 3 (Özel Sayı) Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details/Or%C3%A7un_Kamil_Kabaday%C4%B1_A_dan_Z_ye_Espor_3?id=rJ5cEAAAQBAJ

Udemy A'dan Z'ye Espor Eğitimimiz:
https://www.udemy.com/course/adanzyeespor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Röportajlar

Belediye Espor Projeleri

Nasıl İndirilir Ve Sistem Gereksinimleri

AZES Nedir?

Post Top Ad

Your Ad Spot