Türkiye'nin En Iyi Ve En Kapsamlı Tescilli Espor Blogu.
Esporcuların kalbi...

Son Dakika!

Post Top Ad

Your Ad Spot

3 Temmuz 2021 Cumartesi

Dünyanın En Çok Para Kazanan Esporcusu: Saahil Arora

 Dünyanın En Çok Para Kazanan Esporcusu: Saahil Arora


Eski profesyonel Dota 2 oyuncularından olan Saahil Arora, hala espor tarihinin en çok kazanan oyuncusu konumunda arkadaşlar. Başarısıyla tüm dünyada geniş bir takipçi kitlesine ulaşan Universe, emekli olmadan önce organizasyonlardan kazandığı miktarı da açıkladı. 2011 yılında başladığı profesyonel espor kariyerini 2021 itibarıyla sonlandıran Saahil Arora (Universe) espordan 12 milyon 236 bin dolar kazandı.

Dünyanın en çok kazanan espor oyuncusu olan Saahil Arora (Universe), Dota 2 turnuvalarından bu zamana kadar toplam 12 milyon 236 bin dolar kazanç elde edip emekli oldu. 31 yaşındaki profesyonel Dota 2 oyuncusu Saahil "Universe" Arora, emekli olmaya da ani bir şekilde karar verdi. Covid-19 nedeniyle vize işlemlerinde sorun çıkan ve son turnuvasına katılamayan eski profesyonel oyuncu, adından en çok kazanan espor oyuncusu olarak bahsettirmeye devam ediyor.

12 MİLYON DOLAR KAZANIP EMEKLİ OLDU
Dota 2 camiasında birçok kişi tarafından mizacıyla ve iş ahlakıyla sevilen oyuncu, açıklamasında bir işi ya tam yapacaksın ya da yapmayacaksın açıklamasında bulundu. Saahil "Universe" Arora, espor hayatını noktaladığını duyurduğu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Rekabetçi Dota 2'nin espor sahnesinden emekli olma kararı aldım. Hayatta ne yaparsam yapayım, ya tam yapan ya da hiç yapmayan bir insan olmuşumdur, Dota da bu konuda pek farklı değil. Son on yılda her şeyimi bu oyuna, rekabete verdim ve mükemmel bir deneyim yaşadım. Şimdi farklı şeylerin peşinde koşma ve hayatımda sıradaki şeyin ne olacağını bulma zamanı. Hiç unutamayacağım inanılmaz anılar için hayranlarıma ve eski takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum."

SAAHIL ARORA (UNIVERSE) KİMDİR?
Daha çok Universe olarak bilinen Saahil Arora , eski bir profesyonel Dota 2 oyuncusudur. The International 2015'i kazanan Evil Geniuses ekibinin bir üyesiydi.

Universe, Dota kariyerine 2011'de başladı. Universe, The International 2013'te Team Dignitas'ın bir üyesi olarak 9. oldu. The International 2014'te 3. oldu ve her ikisi de Evil Geniuses (EG) üyesi olarak The International 2015'i kazandı ve "6 Milyon Dolarlık Echo Slam" olarak bilinen seriyi perçinleyen oyunu yaptı. EG ayrıca Frankfurt Major 2015'te üçüncü oldu.

Evil Geniuses, Şanghay Major 2016'da üçüncü oldu. Mart 2016'da Arteezy ve UNIVERsE, Team Secret'a katılmak için takımdan ayrıldı. Ardından , Haziran ayında Manila Major 2016'nın bitiminden sonra Evil Geniuses'a yeniden katılmak için Team Secret'tan ayrılacak ve Sam "Bulba" Sosale ile etkili bir şekilde yer değiştirecekti.

Evil Geniuses, Mayıs 2017'de Manila Masters turnuvasını da kazandı. Daha sonra The International 2017 turnuvasında EG, 9-12. sırada yer aldı. Turnuva sonrası karıştırmalar sırasında, takım destek oyuncusu Zai'yi kaybetti ve yerine eski takım üyesi ve teknik direktör Fear geldi. 2017'de Evil Geniuses'tan ayrıldığından beri Fnatic , Forward Gaming ve Ninjas in Pijamas için oynadı.

Nisan 2020'de Universe, rekabetçi Dota 2'den emekli oldu.

Twitter Adresi:
https://twitter.com/universedota

AZES MAĞAZA

Espor'u teorik olarak A'dan Z'ye öğrenmek istiyorsanız aşağıdan ulaşabileceğiniz, 6 farklı büyük platformda yer alan E-kitabımızı okumanızı ve Udemy Eğitimimizi dinlemenizi sizlere kesinlikle öneriyoruz değerli AZES takipçilerimiz.

Keyifli okumalar ve keyifli dinlemeler :)
https://www.adanzyeespor.com/p/azes-magaza.html

KAYNAK:

https://www.haberler.com/dunyanin-en-cok-kazanan-espor-oyuncusu-saahil-14234768-haberi

https://en.wikipedia.org/wiki/Universe_(gamer)

Google Play Store A'dan Z'ye Espor Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details/Or%C3%A7un_Kamil_Kabaday%C4%B1_A_dan_Z_ye_Espor?id=74aRDwAAQBAJ&hl=tr

Google Play Store A'dan Z'ye Espor 2 Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details?id=_uXmDwAAQBAJ

Google Play Store A'dan Z'ye Espor 3 (Özel Sayı) Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details/Or%C3%A7un_Kamil_Kabaday%C4%B1_A_dan_Z_ye_Espor_3?id=rJ5cEAAAQBAJ

Udemy A'dan Z'ye Espor Eğitimimiz:
https://www.udemy.com/course/adanzyeespor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Röportajlar

Belediye Espor Projeleri

Nasıl İndirilir Ve Sistem Gereksinimleri

AZES Nedir?

Post Top Ad

Your Ad Spot