Türkiye'nin En Iyi Ve En Kapsamlı Tescilli Espor Blogu.
Esporcuların kalbi...

Son Dakika!

Post Top Ad

Your Ad Spot

12 Ocak 2021 Salı

Geleceğin Sporu HADO Artık Tüm Türkiye'de Ve Sakarya'da da Başlıyor

 Geleceğin Sporu HADO Artık Tüm Türkiye'de Ve Sakarya'da da Başlıyor !


HADO Sakarya'da başlıyor! HADO artık tüm Türkiye'de...

Japonya’da teknoloji ile Yakar Top oyunun birleşmesi ile ortaya çıkan ve arttırılmış gerçeklik gözlükleriyle oynanan HADO'nun, Türkiye'de milli takımı da kuruldu ve artık Sakarya'da. Aynı zamanda HADO’nun ülke genelinde yaygınlaşması için de çalışmalar devam ediyor.

A'dan Z'ye Espor Projemizin ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Espor Projesi'nin kurucusu Orçun Kamil Kabadayı, HADO'yu Sakarya şehrimiz ile de buluşturdu. HADO artık Sakarya'dan başlayıp tüm Türkiye'ye yayılacak. Tüm Sakaryalı hemşehrilerimize duyurulur :)



A'dan Z'ye Espor Projesi'nin kurucusu Orçun Kamil KABADAYI: ''Öncelikle Sakarya'mıza ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun inşallah.
Espor sektöründeki amacım, Espor’un Türkiye’de sağlıklı ve bilinçli bir şekilde en iyi yerlere gelmesi için uğraşmak ve aynı zamanda ülkemizi temsil edecek bir şekilde global bir başarı gelmesini de sağlamaktır. Esporun öncelikle Türkiye’de iyi yerlere gelmesini ve global olarak da başarılar elde edilmesini de sağlamaktır. Bunun için de gençlerimize küçük bir faydam olduysa ne mutlu bana… 
Bu yola baş koymuş genç kardeşlerimize tavsiyem, hayalinizdeki girişim fikriniz ne ise bu hayalinizin peşinden koşun. Bu yolda aldığınız başarısızlıklardan dolayı asla vazgeçmeyin çünkü aldığınız her başarısızlık aslında sizi başarıya ulaştıracak olan başarı basamaklarınız olacaktır.

Farklı bir nesil geliyor, hepimiz bunun farkındayız. Gençler oyun sektörünü ve e-sporu seviyor. Yeni nesil dediğimiz Z kuşağı ve sonrasında doğanlar yani teknoloji çağının tam ortasında dünyaya gelenler e-spora bir ilgi duyuyor. Küçük yaşlardan itibaren oyun sektörünün içerisindeyim. Yıllardır oyun sektöründe olan bir girişimci olarak esporun daha sağlıklı ve bilinçli bir şekilde gençlerimize sunulmasını sağlamak ana hedefimdir. Her sporun kendine göre zararları bulunmaktadır. Amacımız, Sakarya’da yaşayan tüm elektronik spor ve oyunsever gençleri profesyonel eğitmenler eşliğinde, profesyonel bir çatı altında buluşturup geleceğin sporu olarak görülen elektronik sporları tüm gençlere sevdirmek ve meslek haline getirip kariyer imkânı sağlamaktır. Gençlerin odalarında sadece oyun oynamaları değil de, o oyunu hem üreten hem de oyun sektöründeki tüm kariyer imkanlarından faydalanmaları için çalışıyoruz. Ülkemizin oyun sektöründeki başarıları gitgide artmaktadır. Örnek verecek olursam, Peak Games ve Rollic… Peak Games’in 1.8 milyara satılmasının ardından, Zynga yakın zamanda yaptığı açıklamayla yine bir Türk oyun şirketi olan Rollic’in hisselerinin %80’ini 168 milyon dolara satın alacağını duyurdu. Bizde HADO ile Sakarya'da güzel bir başlangıç yapıp ilimizdeki Espor faaliyetlerini hızlandırmış olacağız ve Espor'u sağlıklı ve bilinçli bir şekilde tüm Türkiye'ye yayacağız inşallah.''

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) 4M Bilim ve Sanat Merkezi Kurucu Sahibi Nurettin TEPE: ''HADO’nun gelişmesi için 7 ilde çalışmaları sürdürdüklerini kaydederek, "Biz Türkiye’de 4M olarak E-Spor Okulu kurma planımız vardı bu plan dahilinde HADO’yu Sakarya’da ve belirlenen 7 ilde konuşlandıracağız ve sporcularımızın bu sporu yapmasını sağlayacağız. Aynı zamanda federasyonun altında oluşturulacak olan liglerde de mücadele edip milli takım seviyesinde uluslararası şampiyonalarda var olmalarını sağlayacağız. Sakarya’da başlatıyoruz bu işi, inşallah start veriyoruz. Ondan sonra da diğer 7 ilde bu işi hızlandırarak götüreceğiz. Sadece HADO’yla sınırlı kalmayacağız. E-Spor branşı sporların birçoğunu içinde barındıran bir okul haline dönüştüreceğiz. HADO bu işin başlangıcı olacak'' ifadelerini kullandı.

HADO Türkiye Direktörü Koray ERDEMİR: "HADO, 5 yıl önce Japonya’da çıkmış olan ve Dünya şampiyonaları düzenlenen bir spor branşıdır. HADO, şu an günümüzde 'Artırılmış Gerçeklik Teknolojisi' olarak kullanılıyor. HADO, espor federasyonu altında ve bakanlığın kontrolünde olan, okullarımızda, üniversitelerimizde aktif olarak yer alacak bir spor dalıdır. 

Yapacağımız protokol ile beraber 7 şehirde(Sakarya, Kocaeli, Bolu, Düzce, Ankara, Bursa, Yalova) daha HADO'yu başlatıyoruz. Hedefimiz yıl sonuna kadar 20 şehirde bu oluşumu tamamlamak. Yıl sonunda profesyonel ligimizi tüm Türkiye'yi kapsayacak şekilde başlatacağız inşallah.''

HADO Nedir?
HADO, E-Spor kavramının dünyadaki gerçek uygulamasıdır. 80 kuşağının çocukluğunda oynadığı “Yakan Top” oyununun günümüzdeki dijital halidir. HADO, uzak doğunun tüm dünyaya sunduğu bir oyun türüdür. Şuan altı ülkede Federasyonu olan, dört yıldır da dünya şampiyonaları düzenlenen bir spor dalıdır.


Oyun-Teknoloji ve Spor İçiçe
Geleceğin sporu HADO, bilgisayar oyunlarının ve sporun birleşimi ile doğmuştur. Aşağıdaki videomuzda da HADO'yu oynayanlarının keyifli anlarına şahitlik edebilirsiniz.

HADO'da kalkan ile kendinizi savunuyor, enerji topları ile diğer rakiplerinizi vurmaya çalışıyorsunuz. Takımlar 3 kişiden oluşuyor ve karşılaşma 80 saniye sürüyor. En çok sayı alan takımda şampiyon oluyor.

HADO oyununda VR teknolojisiyle oyun oynayarak hem eğleniyoruz hem de fiziksel bir aktivite gerçekleştirmiş oluyoruz. Sanal gerçeklik gözlüğü ile oyunun içerisine girip orada kendi fiziki hareketlerimizle elektronik/dijital bir ortamda spor faaliyeti yapmamız sağlanıyor. Geleceğin sporu, espor dediğimiz olay tam olarak budur. Dünyamız teknolojinin hızlı bir şekilde gelişmesi sonucu bu alana doğru kaymaktadır.

HADO Hakkındaki Diğer Yazılarımız:
https://www.adanzyeespor.com/2020/09/hado-nedir-tesfed-ve-hado-turkiye-arasinda-protokol-imzalandi.html



AZES MAĞAZA

Espor'u teorik olarak A'dan Z'ye öğrenmek istiyorsanız aşağıdan ulaşabileceğiniz, 6 farklı büyük platformda yer alan E-kitabımızı okumanızı ve Udemy Eğitimimizi dinlemenizi sizlere kesinlikle öneriyoruz değerli AZES takipçilerimiz.

Keyifli okumalar ve keyifli dinlemeler :)
https://www.adanzyeespor.com/p/azes-magaza.html

KAYNAK:

Google Play Store A'dan Z'ye Espor Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details/Or%C3%A7un_Kamil_Kabaday%C4%B1_A_dan_Z_ye_Espor?id=74aRDwAAQBAJ&hl=tr

Google Play Store A'dan Z'ye Espor 2 Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details?id=_uXmDwAAQBAJ

Google Play Store A'dan Z'ye Espor 3 (Özel Sayı) Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details/Or%C3%A7un_Kamil_Kabaday%C4%B1_A_dan_Z_ye_Espor_3?id=rJ5cEAAAQBAJ

Udemy A'dan Z'ye Espor Eğitimimiz:
https://www.udemy.com/course/adanzyeespor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Röportajlar

Belediye Espor Projeleri

Nasıl İndirilir Ve Sistem Gereksinimleri

AZES Nedir?

Post Top Ad

Your Ad Spot