Türkiye'nin En Iyi Ve En Kapsamlı Tescilli Espor Blogu.
Esporcuların kalbi...

Son Dakika!

Post Top Ad

Your Ad Spot

16 Ocak 2021 Cumartesi

Zula'da Kendini Geliştirmek İsteyen Oyuncular İçin Oyuncu Rehberi: VONS (Bölüm 2)

 Zula'da Kendini Geliştirmek İsteyen Oyuncular İçin Oyuncu Rehberi: VONS (Bölüm 2)


Sevgili AZES Takipçilerimiz merhaba,

Sizlerle ''Zula Oyuncu Rehberi Bölüm 2'' ile karşınızdayız. Bu rehberimizi Zula'nın starı namıdiğer ''VONS'' sizler için hazırladı. Keyifli okumalar :)

Zula, ülkemizde resmi ligi olan 2 oyundan birisi. Toplamda 10 takımın kıyasıya mücadele ettiği ve şampiyonun Zula Nonstop Arena’da offline yapılan finallerde belli olduğu bir organizasyona sahip. Bunun yanında Rekabet Ligi ismi verilen 2. Bir lig var. Bu ligin şampiyonu bir sonraki sezonda Zula Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesine katılıyor.

Ülkemizde ilk defa Zula Kadınlar Ligi'de önümüzdeki günlerde başlayacak.

VONS; ''Peki siz bu endüstride kendinize nasıl bir rol seçmelisiniz? Gelin bunları bazı konu başlıkları ile sizlerle paylaşayım. ''

VONS Kimdir?

Merhaba arkadaşlar, ben Aytekin ''VonS'' Yeşbek. 24 yaşındayım. Kendimi bildim bileli İstanbul'da yaşıyorum. Zula Oyun'da Galatasaray Espor bünyesinde 2 yıl kaptanlık ve Espor kariyerimi bitirdikten sonra İstanbul Wild Cats takımında 2 sezon oynadıktan sonra Espor kariyerime ara verdim. Şuanda Fastpay WildCats takımında Espor menajerliği yapıyorum. Genç yetenek avına çıktım :) 

Profesyonel olarak 6 yıldır FPS oyunları oynuyorum. Bir çok oyunda başarılar elde ettikten sonra Zulanın Espor'a verdiği yatırımlardan dolayı tamamen geçme kararı aldım. Zula'da bu süreçte 50 üzerinde şampiyonluk elde ettim. 


Başarıları:
X53 champion 
Zula İnternational cup mvp 
ZSL 1. 2. ve 3. Sezon en iyi nişancı ödülü 
ZSL 1.sezon en iyi oyuncusu

Kariyeri:


Genel olarak, CSGO, CS1.6, FireShot, PointBlank, Rip:FinalBullet ve son olarak kariyerime Zula ile devam ediyorum. Bu oyunlarda online-offline olmak üzere bir çok başarılarım bulunmaktadır.

Oyunlara ilk başladığım zamanlar lise ikinci sınıfa gidiyordum. Bölümüm bilgisayar bölümüydü. Arkadaşlarım ile akşamları oynayabileceğimiz bir oyun arıyorduk ve o zamanlar Fire Shot adında bir oyun oynuyorduk arkadaşlar. Ve biraz o oyunu oynadıktan sonra artık Fire Shot oyununu bıraktık ve diğer FPS oyunlarındaki turnuvalara katılarak küçük küçük başarılar elde etmeye başladık. İçimden de hep İstanbul'daki turnuvalara katılma isteği vardı ve bu turnuvalara katılmaya da başladım. Final Bullet oyununda güzel başarılar almaya başlamıştım. Ve oradaki nickim''VonSanders'' 'di arkadaşlar :)

Sonrasında ise, CSGO'ya geçtim arkadaşlar. Orada 1v1'ler atmaya başladım. Oradaki nickim de ''VonSanders'' 'di.

Zula'yı ilk olarak Facebook'ta gördüm. GameArena'da düzenlenen ilk offline bireysel turnuvasını duydum ve katılıp şampiyon oldum. Benim için Zula'da ilk başlangıç noktası bu oldu. Zula'daki ilk takımım 26 Ekim 2015 tarihlerinde Crew Esports'dur.

Crew, Zone, Ant, Vengeance ve Ice Esports'da online-offline olarak sayısız şampiyonluklar elde ettim.

Artık 2021 yılı itibari ile Espor kariyerime Menajerlik olarak devam edeceğim arkadaşlar. Menajerlik serüvenimdeki ilk başarım, geçen sezon yükselme ligindeki bir takımı şampiyon yapıp lige yükseltmem olmuştur. Tüm tecrübelerimi sizlere Youtube kanalım üzerinden aktarmaya çalışacağım. Sosyal medya kanallarım üzerinden artık sizlerle daha yakın olup, siz değerli genç arkadaşlarıma daha çok fayda sağlamaya çalışacağım. Haberin devamında Youtube kanalıma ulaşabilirsiniz.

Oyuna Nasıl Başlayabilirsin?
Öncelikle zulaoyun.com adresinden ücretsiz bir şekilde üye oluyorsunuz. Oyunu indirip, kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yaptığınızda sizi bir lobi ekranı karşılayacak. Burada oyunu tanıyabileceğiniz ve aynı zamanda eğlenceli anlar geçirebileceğiniz birçok oyun modu bulunuyor. Menüleri detaylı bir şekilde inceledikten sonra zaten zamanla oyun içerisindeki tüm kategorilere alışacaksınız. Gerisi aşağıdakileri yapmaya geliyor sıra :)

İstek+Sabır+Yetenek+Azim
Evde kendinize sağlıklı bir ortam ve sağlıklı bir düzen yaratarak antrenmanlar vs olarak profesyonel bir sürece girmeniz gereklidir.

Espor'u ve oyun sektörünü eğer bir kariyer olarak değil de sadece oyun olarak belki ilerde bir şeyler olur diye düşünürseniz hiç başlamamanızı öneririm.

Düzeniniz oturunca ve biraz zaman geçtikten sonra ünlü takımların ve spor kulüplerimizin akademi takımı alım ilanlarına başvurmanızı öneririm.

Akademi takımlarına girmeyi başarırsanız, eğer gelecek gösteren bir oyuncu konumundaysanız yani yeteneğiniz ve azminiz var ise o takımın artık sözleşmeli bir oyuncusu olma yoluna gireceksiniz arkadaşlar.

Her şeyden önce kendinize güvenmeniz gerekir. Gençler kendilerini geliştirmeye açık olmalılar. Günde en az 2 saat TDM atarak full HS atmaya çalışmalısınız. Klan maçları atarak kendinizi diğer profesyonel takımlara ispatlayabilirsiniz.

Yaklaşık olarak haftada 30 saat antrenman yapıyorduk biz arkadaşlar. Emeklerimizin karşılığını da bu şekilde sabır ve azimle birlikte elbet alacaksınız. Şunu unutmayalım sürekli hareketsiz kalmıyoruz, kendimize 5 veya 10 dakikada olsa (bu süre aralığı sizin isteğinize göre de değişebilir) hareketsiz kalmayalım, sürekli oturmayalım ve hareket edelim. Yememize, içmemize ve kısacası sağlığımıza çok dikkat edelim. Hareketli yaşam sağlıklı yaşamdır.

Sonrasında ise takımlara başvuru süreci başlayacaktır. Öncelikle Türkiye Espor Federasyonu'muz tarafından hayata geçirilen Esporcu Lisansı'nı almanız gerekiyor. Lisans alındıktan sonra bu aşamada sektördeki tüm Espor haber websitelerini takip etmeniz gerekecektir. Ek olarak sektördeki tüm Espor takımlarının sosyal medya hesaplarını takip etmeniz de akademi alımı ilanlarına ulaşmanız sürecinde size çok faydalı olacaktır. Doğru ilanları bulduktan sonra ise, o ilanlara başvurmalısınız. Süreci bu şekilde devam ettirip, takım ile anlaşıldıktan sonra takım yetkililerinin tecrübelerine bırakabilirsiniz. Çünkü eğer profesyonel bir Espor kulübü ile sözleşme imzaladıysanız, o takımda beden eğitimi hocası, psikolojk danışman, fizyoterapist vb gibi sağlık yönünden profesyonel ekip arkadaşları da bulunmaktadır. Kendinizi profesyonel ekip arkadaşlarınızın tecrübelerine bırakabilirsiniz :)

Ekipman olarak ise, piyasayı iyi araştırıp size hangi bilgisayar iyi olur hangi internet daha az ping verir onu düşünüp mantıklı bir karar vermeniz gerekiyor.

ESPORCU NASIL MI OLUNUR!
Arkadaşlar kimi oyuncular Zula'yı eğlence amaçlı oynamak ister kimi oyuncular ise, Zula E-Spor oyuncusu olmak için oynamak ister. İşte bizde Zula E-Spor oyuncusu olmak isteyen oyunculara neler yapmaları gerektiğini ve nasıl profesyonele doğru ilerleyebileceklerini anlatıyoruz sizlere. Evet her oyuncu direk oyuna başladığında profesyonel olamaz ama olmak için gayret ederse neden olmasın. Bunun için öncelikle kendi oyun tarzı hoşunuza giden profesyonel Zula E-Spor oyuncularını belirlemeli, sonrasında ise bu oyuncuları Youtube yada Twitch'den takip edip oyun videolarını izlemelisiniz. Neler yaptığını görüp not etmelisiniz. Nasıl reaksiyon veriyor, nasıl oynuyor, ne yapmıyor yada ne yapıyor, hatalı oynadı mı, o anki hali ne yada başarılı oldu mu gibi sorulara cevaplar aramalısınız. Sizde aşağıdaki linke tıklayıp benim resmi Youtube kanalımı ziyaret ederek, bu tarz Espor ile ilgili tecrübelerime daha çok ulaşabilirsiniz. 

Tecrübe, zeka, kabiliyet, sabır, hırs, azim ve çok çalışmak. Başarı, bunların hepsinin birlikte kullanılması sonunda elde edilebilecek bir durumdur. Sizleri seviyorum gençler, keyifli okumalar ve keyifli seyirler :)

https://www.youtube.com/watch?v=jFszFRjRwwA



YAZAR
Profesyonel Zula Süper Lig Oyuncusu
Aytekin Yesbek Namıdiğer ''VONS''
VONS İletişim: https://www.instagram.com/vonsofficial/

AZES MAĞAZA

Espor'u teorik olarak A'dan Z'ye öğrenmek istiyorsanız aşağıdan ulaşabileceğiniz, 6 farklı büyük platformda yer alan E-kitabımızı okumanızı ve Udemy Eğitimimizi dinlemenizi sizlere kesinlikle öneriyoruz değerli AZES takipçilerimiz.

Keyifli okumalar ve keyifli dinlemeler :)
https://www.adanzyeespor.com/p/azes-magaza.html

KAYNAK:

Google Play Store A'dan Z'ye Espor Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details/Or%C3%A7un_Kamil_Kabaday%C4%B1_A_dan_Z_ye_Espor?id=74aRDwAAQBAJ&hl=tr

Google Play Store A'dan Z'ye Espor 2 Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details?id=_uXmDwAAQBAJ

Google Play Store A'dan Z'ye Espor 3 (Özel Sayı) Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details/Or%C3%A7un_Kamil_Kabaday%C4%B1_A_dan_Z_ye_Espor_3?id=rJ5cEAAAQBAJ

Udemy A'dan Z'ye Espor Eğitimimiz:
https://www.udemy.com/course/adanzyeespor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Röportajlar

Belediye Espor Projeleri

Nasıl İndirilir Ve Sistem Gereksinimleri

AZES Nedir?

Post Top Ad

Your Ad Spot