Türkiye'nin En Iyi Ve En Kapsamlı Tescilli Espor Blogu.
Esporcuların kalbi...

Son Dakika!

Post Top Ad

Your Ad Spot

7 Temmuz 2020 Salı

Geleceğin İletişim Platformu: Discord

Geleceğin İletişim Platformu: Discord


Discord Nedir?

Başlarken

PC, Mac, telefon fark etmez, nerede olursan ol Discord'u indir.

Hesap oluşturmak çok basit. Tüm ihtiyacın olan bir e-posta ve isim. İster kendin ol, ister en sevdiğin kullanıcı adını kullan.

Discord, bir sohbet programıdır. Şuan genellikle bilgisayar oyunları oynayan kişiler tarafından tercih ediliyor. Sizin eviniz gibidir aslında Discord. İçerisinde farklı farklı odaların bulunduğu en güzel aile ortamı tadı olan bir dünyadır. Sesli ve yazılı iletişimin yanında video aramalarını da destekler ve canlı yayın açabilmenize bile imkan sağlar. Yani kişilere yayınlarda yapabilirsiniz. Discord'un sadece oyun odaklı değil artık geleceğin iletişim platformu konumunu kimseye kaptırmaya pek bir niyeti yok gibi.

Kurucular

Discord Hikâyesi
Discord'un olayı, insanlara kendi hayatlarında onlara ait olacak şeyler yaratma imkânını tanımak. Önemsediğin insanlarla düzenli olarak konuşabilmeni daha kolay hale getirmek istiyoruz. Arkadaşların ve topluluğunla aynı mahalleden veya dünyanın öbür ucundan bağlanıyor olmaları fark etmeksizin samimi ilişkiler kurabilmeni istiyoruz. Özgün, güvenilir, eğlenceli ve ait olduğunu hissedebileceğin bir ortam. Discord'da kullanıcılarımızı ve çalışanlarımızı bir araya getiren değerler tam da bunlar.

Böylece Stan ve Jason 2015 yılında Discord'u hayata geçirmeye başladı. Discord dünyanın her yerinden pek çok insanın sevgisini kazandı. Discord sayesinde arkadaşlarla havadan sudan konuşmanın ötesinde gerçekten iletişim kurmak çok kolay olmuştu. Arkadaşlar çeşitli topluluklar sayesinde birbirlerinden kopmuyorlardı. Discord yazı, ses ve görüntüyü bir araya getirerek diyalog sürdürmeyi çok kolaylaştırıyordu. Teknoloji karmaşıktı ama amaç basitti: Discord'u topluluklarla ve arkadaşlarla buluşmak için davetkâr ve rahat bir yuva haline getirmek. Birkaç yıl içinde Discord iyice büyüdü ve dünyanın dört bir yanından insanlar ürünümüzü kullanmaya başladı.

Discord aslında oyun oynamayı seven insanlar için yaratılmıştı ama bu tutkulu insanlar onu başka amaçlarla da kullanabileceklerini fark ettiler. Platformda diğer kullanımların payının büyümesi hızla artmaya başladı. Bugün Discord'u yerel yürüyüş kulüplerinden sanat topluluklarına ve çalışma gruplarına kadar her yerden insan kullanıyor. Discord aylık 100 milyon aktif kullanıcı toplamış durumda ve insanlar burada günde 4 saatten fazla konuşuyor. Discord artık bütün dünyanın arkadaşları ve toplulukları ile konuştuğu, takıldığı ve ilişki kurduğu bir yer. Discord herkese bir yere ait olma gücünü verir, tıpkı Jason ve Stan'e yaptığı gibi.


Discord Özellikleri


Yalnızca davetlilerin girebildiği konuşacak bolca yerler:
Discord sunucuları konulara göre kanallara ayrılır ve bu kanallarda grup konuşmasını işgal etmeden diğerleriyle birlikte çalışabilir, paylaşabilir veya yalnızca gününden bahsedebilirsin.

Birlikte takılmak burada çok kolay:
Uygun olduğunda bir ses kanalına gir. Sunucundaki arkadaşların seni görünce ayrıca aramalarına gerek kalmadan hemen konuşmaya gelebilirler.

Birkaç kişiden hayran kitlelerine:
Moderasyon araçları ve özelleştirilebilir üye erişimleriyle istediğin boyutta bir topluluk kur. Üyelere çeşitli yetkiler verebilir, özel kanallar kurabilir ve daha fazlasını yapabilirsin.

Her zaman yakın olmak için güvenilir teknoloji:
Düşük gecikmeli ses ve görüntü tıpkı aynı odadaymışsınız gibi hissettiriyor. Birbirinize videodan el sallayın, oyun yayını yapan arkadaşlarınızı izleyin veya ekran paylaşarak hep beraber çizim yapın.

Discord'u farklı yapan şey nedir?

Evim Diyebileceğin Bir Yer:
Discord sana ait olduğun yeri yaratma gücünü verir. Discord sunucun yalnızca davet ettiğin özel insanlarla paylaştığın evindir.

Organize Konuşmalar:
Konulara göre ayrılan metin kanalları, sevdiğin şeyler hakkında konuşmak için düzenli bir yol sağlar. Önümüzdeki haftanın oyun gecesini düzenlerken geçen gün mutfakta başına gelen aksilikleri paylaş.

Muhabbete Uğra:
Takılmaya hazır mısın? Bir ses kanalına gel ve yerleş. Sunucunun salonu gibi olan bu kanallar, sesli ve görüntülü konuşma için hızlıca uğrayıp çıkılabilecek şekilde tasarlandı.

Discord'u kimler kullanır?
İnsanlar Discord'u canlı karaoke gecelerinden ekran paylaşarak birlikte resim yapmaya, hatta sanal düğünlere kadar her türlü takılma için kullanıyorlar. Oyun oynamak, yoga dersleri, komedi kulüpleri ve hatta podcast işlerini yürütmek için Discord sunucuları oluşturuyorlar. Discord, arkadaşlarıyla ve topluluklarıyla konuşmak için bir yere ihtiyacı olan herkes içindir.

Bu ay içerisinde, 100 milyon dolar yatırım alan Discord, 3,5 milyar dolar değerlemeye ulaştı!
Discord, bu ay içerisinde 100 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Alınan 100 milyon dolarlık yatırımın ardından, toplam piyasa değeri 3,5 milyar dolara ulaştı. Tebrik ediyoruz.

Discord, sadece oyun odağında değil artık herkesin iletişim için kullanacağı geleceğin platformuna dönüşmeyi hedefliyor!

Discord Website: https://discord.com/new

AZES MAĞAZA

Espor'u teorik olarak A'dan Z'ye öğrenmek istiyorsanız aşağıdan ulaşabileceğiniz, 6 farklı büyük platformda yer alan E-kitabımızı okumanızı ve Udemy Eğitimimizi dinlemenizi sizlere kesinlikle öneriyoruz değerli AZES takipçilerimiz.

Keyifli okumalar ve keyifli dinlemeler :)
https://www.adanzyeespor.com/p/azes-magaza.html

KAYNAK:

Google Play Store A'dan Z'ye Espor Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details/Or%C3%A7un_Kamil_Kabaday%C4%B1_A_dan_Z_ye_Espor?id=74aRDwAAQBAJ&hl=tr

Google Play Store A'dan Z'ye Espor 2 Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details?id=_uXmDwAAQBAJ

Google Play Store A'dan Z'ye Espor 3 (Özel Sayı) Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details/Or%C3%A7un_Kamil_Kabaday%C4%B1_A_dan_Z_ye_Espor_3?id=rJ5cEAAAQBAJ

Udemy A'dan Z'ye Espor Eğitimimiz:
https://www.udemy.com/course/adanzyeespor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Röportajlar

Belediye Espor Projeleri

Nasıl İndirilir Ve Sistem Gereksinimleri

AZES Nedir?

Post Top Ad

Your Ad Spot