Türkiye'nin En Iyi Ve En Kapsamlı Tescilli Espor Blogu.
Esporcuların kalbi...

Son Dakika!

Post Top Ad

Your Ad Spot

21 Temmuz 2020 Salı

Gamer (Oyuncu) Mouse Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gamer (Oyuncu) Mouse Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler


Evet arkadaşlar, A'dan Z'ye Espor blogumuzda, ''Esporcular'' yani sizler için A'dan Z'ye her konuda bilgiler vermeye, destek sağlamaya çalışıyoruz. Bu haftaki yazımız: ''Mouse alırken dikkat etmemiz gereken maddeler'' 
Bir diğer ekipman bilgi yazılarımızda görüşmek üzere.
Keyifli okumalar.

1- İhtiyaçlarınıza Uygunluk
Bir mouse alırken sadece Espor odaklı düşünmemek gerekir. Birçok ihtiyaçlarınıza göre de mouse alabilirsiniz. Bunlar; Oyun fareleri, Seyahat fareleri, Ergonomik fareler, Çizim işleri için fareler vb gibi.

Teknik Kriterler:
2- Hertz
Eğer bir Gamer iseniz, yüksek hertz değere sahip bir mouse almanız sizin için iyi olacaktır. Hertz kriteri mouse'un tepkime hızıdır. Ortalama bir gamer mouse'da 500-1000 hertz olması yeterlidir.

3- DPI
Hassasiyet seviyesinin diğer bir adı da DPI’dır. Bir mouse alırken, DPI değeri en önemli kriterlerden biridir. DPI inç başına düşen nokta sayısıdır. 

DPI değeri ihtiyaçlarınıza göre önem arz etmektedir. 

Normal bir kullanıcı iseniz DPI değerini çok önemsemenize gerek yoktur. Faket işe profesyonel olarak bakacak olursanız bu değer işte o zaman önem kazanacaktır. 

Gamer'lar için, yüksek DPI daha hızlı davranmanıza ve hızlı refleks vermenize olanak sağlar. Gamer'lar, için ayarlanabilir DPI moduna sahip bir mouse en iyisidir.

Çizim yapacak olanlar için hassasiyet gerektiğinden dolayı düşük bir DPI daha iyi olabilir.

4- Optik mi ? Lazer mi ?
En çok kullanılan mouse çeşitlerindendir. 2 özellikte aynı teknolojinin bir özelliğidir. Bu nedenle optik fareleri kısıtlı yüzeylerde kullanabilir iken Lazer fareleri de, cam da dahil olmak üzere birçok yüzeyde kullanabilirsiniz.

Birçok oyuncuya göre FPS çok önemli olduğu için, optik mouse'lar tavsiye edilir çünkü tarama hızları daha iyidir.

5- Makro 
Bazı mouse’lar üzerinde veya yanlarında bulunan tuşlar ile birçok işlemi sadece bu tuşlar ile sağlayabiliyor. Özellikle bazı oyunlarda bu programlanabilir tuşlar çok daha fazla önemli.

6- Kablolu mu ? Kablosuz mu ?
Gamer'lar genellikle pek fazla yer değiştirmedikleri için kablolu tercih etmektedirler. Fakat normal bir kullanıcı iseniz, kablosuz usb veya bluetooth özelliğine sahip bir mouse sizin açınızdan daha rahat olacaktır.

7- Ağırlık
Bir mouse'un ne çok ağır ne de aşırı hafif olması gerekir. Fakat bazı oyuncular son derece hafif fareleri de tercih edebilmektedir.

Diğer Kriterler:
8- Elinize Tam Oturuyor mu ? (Ergonomi)
Özellikle Espor oyunlarında bu kriter çok önemlidir. Mouse elinize uygun mu, uygun değil mi bakmanız gerekiyor. Elinize uygun olmayan mouse'lar ileriki zamanlarda birçok hastalıklara yol açacaktır. Sektörde ki birçok mouse sağ el kullanımına göre tasarlanmıştır. Eğer mouse'u sol eliniz ile kullanacak iseniz bunun için alacağınız mouse'un sol el kullanıcıları için tasarlanmış olması gerekir.

Gamer'ların mouse tutuş stilleri aşağıdaki gibidir:

Palm (Yayarak oynayanlar)

Claw (Pençe şeklinde kavrayanlar)

Fingertip (Parmak ucunu kullananlar)

9- Malzeme Kalitesi Nasıl ?
Bir diğer önemli kriter malzeme kalitesi. Bu sektörde güçlü markaların malzemeleri kaliteli oluyor. Bir diğer taraftan bu malzeme elinizi yazın aşırı terletiyor mu, kayıyor mu, soyuluyor mu vb gibi durumları da göz önünde bulundurmanız uzun zaman kullanmanız açısından önemlidir.

10- Tarzınıza Göre
Bu kriter sizin zevklerinize göre değişkenlik göstermektedir. Kimisi led ışıklı alırken, kimisi sadece tasarım odaklı düşünmektedir.

11- Nereden Almalıyız ?
Bu konu aslında kişinin kendi isteğini de ilgilendiren bir konudur. Bazıları internetten ürün almayı severken bazı insanlarda direk mağazası olan markalardan ürün satın almayı tercih ediyor. Eğer alacak olduğunuz mouse'u herşeyine kadar tanıyor iseniz, bu konunun bir önemi yoktur. Fakat eğer ki o mouse hakkında hiçbir bilginiz yoksa mağazaya gidip elinize uygun mu, rahat mı, soyulabilecek bir ürün mü, kaliteli mi vb gibi birçok özelliği test etmeniz işinizi kolaylaştıracaktır.

12- Marka
Espor'a yönelmiş markalardan ve diğer tüm markalardan alışveriş yaparken dikkat etmemiz gerekir. Piyasada ki büyük ve gerçekten bir marka olmuş şirketlerden ürün satın almalıyız. Öncelikle o markadan bir ekipman veya ürün satın alırken o marka hakkındaki tüm yorumları okumak gerekir. Çünkü bazen kargonun geç gelmesi, üründe hatalar, ürünün hiç gelmemesi vb gibi birçok problemlerle karşı karşıya kalabiliyoruz. İşte bu yüzden de Espor ekipmanları alırken, hangi markadan aldığımız da çok önemlidir.

13- İndirim Zamanları
İnternette Gamer'lara özel birçok marka özel günlerde, tatillerde, bayramlarda vb gibi günlerde indirimler yapmaktadır. Bunları takip edip en uygun ücret ile oyuncu ekipmanlarına sahip olmak bütçemiz açısından çok önemlidir.

14- Fiyat/Performans
Piyasadaki tüm ürünleri inceledikten ve bizim yazımızı okuduktan hemen sonra artık kafanızdaki ürünü fiyat/performans ve sizin istekleriniz açısından artık satın alabilirsiniz. Sağlıkla kullanmanız dileğiyle...

AZES MAĞAZA

Espor'u teorik olarak A'dan Z'ye öğrenmek istiyorsanız aşağıdan ulaşabileceğiniz, 6 farklı büyük platformda yer alan E-kitabımızı okumanızı ve Udemy Eğitimimizi dinlemenizi sizlere kesinlikle öneriyoruz değerli AZES takipçilerimiz.

Keyifli okumalar ve keyifli dinlemeler :)
https://www.adanzyeespor.com/p/azes-magaza.html

KAYNAK:

Google Play Store A'dan Z'ye Espor Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details/Or%C3%A7un_Kamil_Kabaday%C4%B1_A_dan_Z_ye_Espor?id=74aRDwAAQBAJ&hl=tr

Google Play Store A'dan Z'ye Espor 2 Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details?id=_uXmDwAAQBAJ

Google Play Store A'dan Z'ye Espor 3 (Özel Sayı) Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details/Or%C3%A7un_Kamil_Kabaday%C4%B1_A_dan_Z_ye_Espor_3?id=rJ5cEAAAQBAJ

Udemy A'dan Z'ye Espor Eğitimimiz:
https://www.udemy.com/course/adanzyeespor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Röportajlar

Belediye Espor Projeleri

Nasıl İndirilir Ve Sistem Gereksinimleri

AZES Nedir?

Post Top Ad

Your Ad Spot