Türkiye'nin En Iyi Ve En Kapsamlı Tescilli Espor Blogu.
Esporcuların kalbi...

Son Dakika!

Post Top Ad

Your Ad Spot

22 Mayıs 2020 Cuma

Zula'da Kendini Geliştirmek İsteyen Oyuncular İçin Oyuncu Rehberi (Bölüm 1)

Zula'da Kendini Geliştirmek İsteyen Oyuncular İçin Geniş Çaplı Oyuncu Rehberi! (Bölüm 1)


Sevgili AZES Takipçilerimiz merhaba,

Sizlerle ''Zula Oyuncu Rehberi Bölüm 1'' ile karşınızdayız. Keyifli okumalar :)

Zula, ülkemizde resmi ligi olan 2 oyundan birisi. Toplamda 10 takımın kıyasıya mücadele ettiği ve şampiyonun Zula Nonstop Arena’da offline yapılan finallerde belli olduğu bir organizasyona sahip. Bunun yanında Rekabet Ligi ismi verilen 2. Bir lig var. Bu ligin şampiyonu bir sonraki sezonda Zula Süper Lig’de şampiyonluk mücadelesine katılıyor.

Ülkemizde ilk defa Zula Kadınlar Ligi'de önümüzdeki günlerde başlayacak. Peki siz bu endüstride kendinize nasıl bir rol seçmelisiniz? Gelin bunları bazı konu başlıkları ile sizlerle paylaşayım.

Oyuna nasıl başlayabilirsin?
Öncelikle zulaoyun.com adresinden bir tane üyeliğe ihtiyacınız var. Oyunu indirip, giriş yaptığınızda sizi bir lobi ekranı karşılayacak. Burada oyunu tanıyabileceğiniz ve aynı zamanda eğlenceli anlar geçirebileceğiniz birçok oyun modu bulunuyor.

Profesyonel oyuncu gibi nasıl oynayabilirim?
Günümüzde neredeyse bütün esporcular, önemli maçlarına periyodik çalışmalarla hazırlanmakta. Bunlar arasında özellikle FPS oyunları için ‘’aimbooster’’ uygulamasıyla, oyuna girmeden nişan alma kabiliyetinizi güçlendirebilirsiniz. Sonrasında yayın yapan esporcuları, lig organizasyonunun yayınlarını izleyerek pozisyon bilgini yükseltebilir ve böylelikle oyunu daha iyi oynamaya başlayabilirsin. Ama unutma! Öncelikle Antrenman :)

Fenerbahçe Espor Zula Espor

Zula da nasıl Esporcu olunur?
Zula 2015’te çıkmış bir oyun. Bu oyunu en başından beri oynayanların oyun içindeki bilgisi yüksek olduğundan Zula Süper Ligi'nde bu oyuncular fazlaca yer almaktadır. Diğer oyuncularsa, yetenekli olup bazıları farklı oyunlarda başarı elde edip bu oyuna geçmiş, bazıları da bu yeteneğini kullanarak turnuvalarda başarı gösterip lig takımlarının kadrolarında yer alabilmişler.

Sizde Esporcu olmak için, öncelikle psikolojik olarak uzun saatler bilgisayar başında oyun oynamaya, antrenman yapmaya hazır olmanız gerekiyor. Oyunda yeteneğin varsa ve bu yeteneğini Zula Oyunun yaptığı herhangi bir organizasyonda gösterebilirsen, oyun içindeki rolünle takımınla uyumlu olursan, lig takımlarının ilgisini çekebilirsin :) Peki bu oyun içindeki roller nedir?

Zula'da Kendini Geliştirmek İsteyen Oyuncular İçin Oyuncu Rehberi

Zula da çoğu FPS oyunlarında geçerli olan 4 ana rol bulunuyor, bunlar:
1- IGL,
2- Entry,
3- Support ve
4- Sniper

IGL;
Oyun içi Lider olarak adlandırabiliriz, Oyunda oynanan round esnasında, rakibin analizini yapmış ve rakibine uygun şekilde oyun içi setup kurup takımını galibiyete taşınmasında alacağı kararlarla ön planda olan kişidir.

Entry; 
5e5 başlayan bir round da rakip takımın zayıf noktalarını arayıp, bulduğunda da rakibini düşürüp oyunu kendi takımın lehine çevirir.

Support;
Bütün takıma yardımcı olan bir roldür, genel de 2’li oyun yapılacağı zaman Entry oyuncusuyla birlikte onun kontrol altına alamadığı noktalara hâkim olur. Takımın yapacağı taktiklerde de sis, flash ve frag bombalarını kusursuz atması beklenir.

Sniper; 
Zula’da keskin nişancı tüfekleri oldukça önemli bir yere sahip. 1 tane ana sniper 1 tane hibrit (hem taaruz hem sniper) oynayan oyuncu bulunur. Sniper kendi oynanış tarzına göre Entry de oynayabilir ki bu benim de size önerebileceğim oyun tarzıdır :)

Kısacası sadece Zula özelinde değil, bütün esporu olan oyunlarda başarılı olmak istiyorsanız yapmanız gereken düzenli çalışmak. Bu çalışmayla birlikte oyun zekanızı geliştirirken, reflekslerinizi de geliştirmiş olacaksınız. Bütün turnuvalarda da yer alarak tecrübe kazanmayı unutmayın :)

YAZAR

Profesyonel Zula Süper Lig Oyuncusu
Nurullah Bektaş
Nurullah Bektaş İletişim: https://www.instagram.com/ptrngaming

AZES MAĞAZA

Espor'u teorik olarak A'dan Z'ye öğrenmek istiyorsanız aşağıdan ulaşabileceğiniz, 6 farklı büyük platformda yer alan E-kitabımızı okumanızı ve Udemy Eğitimimizi dinlemenizi sizlere kesinlikle öneriyoruz değerli AZES takipçilerimiz.

Keyifli okumalar ve keyifli dinlemeler :)
https://www.adanzyeespor.com/p/azes-magaza.html

KAYNAK:

Google Play Store A'dan Z'ye Espor Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details/Or%C3%A7un_Kamil_Kabaday%C4%B1_A_dan_Z_ye_Espor?id=74aRDwAAQBAJ&hl=tr

Google Play Store A'dan Z'ye Espor 2 Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details?id=_uXmDwAAQBAJ

Google Play Store A'dan Z'ye Espor 3 (Özel Sayı) Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details/Or%C3%A7un_Kamil_Kabaday%C4%B1_A_dan_Z_ye_Espor_3?id=rJ5cEAAAQBAJ

Udemy A'dan Z'ye Espor Eğitimimiz:
https://www.udemy.com/course/adanzyeespor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Röportajlar

Belediye Espor Projeleri

Nasıl İndirilir Ve Sistem Gereksinimleri

AZES Nedir?

Post Top Ad

Your Ad Spot