Türkiye'nin En Iyi Ve En Kapsamlı Tescilli Espor Blogu.
Esporcuların kalbi...

Son Dakika!

Post Top Ad

Your Ad Spot

20 Aralık 2021 Pazartesi

Metaverse Nedir, Nasıl Para Kazanılır Ve Para Kazandıran Metaverse Oyunları Nelerdir?

 Metaverse Nedir, Nasıl Para Kazanılır Ve Para Kazandıran Metaverse Oyunları Nelerdir?


METAVERSE: İNTERNETİN “VÜCUT” BULMUŞ HALİ
Metaverse ya da sanal evren, insanların hiçbir fiziksel çaba harcamaksızın artırılmış sanal gerçeklik cihazları sayesinde tamamen zihinsel olarak kendilerini hissettikleri algısal evrene denir. Bu evren bilgisayarlar, android cihazlar ve 3D cihazlar sayesinde insan bilişinin yapay bir fiziksel ortama dâhil olmasını sağlamaktadır.

Eski adıyla Facebook yeni marka adıyla Meta’nın kurucusu Zuckerberg’in tanımladığı “Internetin vücut bulmuş hali” olduğunu belirtip bu alana ciddi yatırımlar yapmaktadır.

Metaverse, sanal bir kamusal alan oluşturmayı vadetmektedir. Bu kamusal alanın sanal para birimleri bugün hâlihazırda kripto para piyasasında işlem görmektedir. Bu açıdan kavram internetin geleceği olarak görülmektedir.

Bu teknoloji yeterince geliştiği takdirde, insanlar edindikleri sanal gerçeklik cihazları sayesinde alışveriş yapma, sinemaya gitme, kafede zaman geçirme gibi pek çok eylemi fiziksel bir çaba harcamaksızın yapma fırsatına erişecektir. Metaverse de size o evrende yaşama, çalışma ve kazanma gibi imkanlar sunar. Hatta metaverse evreninde sanal konserler, düğünler yapılıyor ve araziler de satın alınabiliyor arkadaşlar. Birçok insana göre, gelecekte oluşturulacak olan bu Metaverse’e sanal gerçeklik veya artırılmış gerçeklik yoluyla ulaşmak mümkün olacak.

Metaverse, bizlere pek çok teknolojik yeniliği mümkün kılacak. Bunlardan bazıları;
-Bu evrende herkese özel dijital avatar / karakter imkanı sağlanacak,
-Gerçek insanların olduğu bu dijital avatarlar, bu sanal evrende bir araya gelebilecek,
-Metaverse ile dünyanın her tarafında yaşayan insanlar toplantılarını istedikleri yerde ve gerçekçi bir şekilde yapabilecek.

WEB 3.0 ile birlikte, insanlar zaten dijital platformlar yoluyla çevrimiçi olarak birbirleriyle iletişim kurabiliyorlar. Ancak Metaverse fikri, insan etkileşimlerinin boyutunu bundan çok daha farklı bir yere taşımayı planlıyor. İnsanlar, Metaverse sayesinde kendilerini, sanal gerçeklik veya artırılmış gerçeklik yoluyla dijital bir evren içinde bulabilecek ve bu evrenin içinde kaybolabilecekler.

Metaverse’ün son zamanlarda bu kadar popüler hâle gelmesinin bir nedeni de COVID-19 pandemisidir.

Metaverse Oyunları


Sanal gerçeklik teknolojisi şu an için çoğunlukla oyunlarda kullanılıyor. Ancak Metaverse, sanal gerçekliğin ve artırılmış gerçekliğin kullanımını önemli derecede genişletecektir. Çalışmak, gezmek, oyun oynamak, düğün yapmak, konsere gitmek, alışveriş yapmak, arazi satın almak vb gibi...

-Fortnite
-Minecraft
-Axie Infinity
-Sandbox
-Decentraland
-Roblox
-Realm
-Meta Spatial
-Acknoledger
-Crucible Network
-Ex-Populus
-Netvrk

Peki Bu Oyunlardan Nasıl Para Kazanacağız?
-Öncelikle Metaverse nedir iyice öğrenin,
-Yukarıdaki oyunlardan bir kaç tanesini seçin,
-Oyun içerisindeki görevleri tamamlayın,
-Görevlerden elde ettiğiniz bu kazanımları nakde dönüştürmek istiyorsanız MetaMask vb gibi sanal cüzdan uygulamalarını yükleyip paranızı nakde dönüştürebilirsiniz.
-Ayrıca en büyük NFT platformlarından biri olan OpenSea'de oyun projelerinin NFT eserlerini al/sat yaparak kazancınızı daha fazla katlayabilirsiniz.

NFT eserlerinin de metaverse’te, sergilenmesi ve satılabilmesi planlanıyor. NFT’nin ne anlama geldiği ile ilgili “https://www.adanzyeespor.com/2021/11/shnespor-bir-ilki-basararak-espor-sektorunde-ilk-nft-projesini-hayata-gecirdi.html” yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Metaverse'de İşlem Gören Popüler Kripto Paralar
Oyunlar bizlere büyük sanal evrenler sunar. Bu sanal evrenler içerisinde oyundan oyuna değişiklik gösteren çeşitli görevler ve bu görevler ile kazanabileceğimiz çeşitli itemler vardır. Metaverse sayesinde de bu sanal evrenlerde kripto paralar kazanma şansı elde edeceğiz. Aşağıda metaverse evrenlerde kullanılan başlıca en popüler kripto paralar mevcuttur.

-The Sandbox (SAND)
-Decentraland (MANA)
-Enjin (ENJ)
-Axie Infinity (AXS)
-Gala (GALA)
-Alice (ALICE)
-Star Atlas (ATLAS)
Ve çok daha fazlası...

Sizde AZES takipçilerine özel aşağıdaki link ile Binance'a üye olup, tüm alım ve satımlarda %20 komisyon indirim hakkı kazanabilirsiniz!
https://accounts.binance.com/tr/register?ref=ILYLT8T4

AZES MAĞAZA

Espor'u teorik olarak A'dan Z'ye öğrenmek istiyorsanız aşağıdan ulaşabileceğiniz, 6 farklı büyük platformda yer alan E-kitabımızı okumanızı ve Udemy Eğitimimizi dinlemenizi sizlere kesinlikle öneriyoruz değerli AZES takipçilerimiz.

Keyifli okumalar ve keyifli dinlemeler :)
https://www.adanzyeespor.com/p/azes-magaza.html

KAYNAK:

Google Play Store A'dan Z'ye Espor Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details/Or%C3%A7un_Kamil_Kabaday%C4%B1_A_dan_Z_ye_Espor?id=74aRDwAAQBAJ&hl=tr

Google Play Store A'dan Z'ye Espor 2 Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details?id=_uXmDwAAQBAJ

Google Play Store A'dan Z'ye Espor 3 (Özel Sayı) Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details/Or%C3%A7un_Kamil_Kabaday%C4%B1_A_dan_Z_ye_Espor_3?id=rJ5cEAAAQBAJ

Udemy A'dan Z'ye Espor Eğitimimiz:
https://www.udemy.com/course/adanzyeespor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Röportajlar

Belediye Espor Projeleri

Nasıl İndirilir Ve Sistem Gereksinimleri

AZES Nedir?

Post Top Ad

Your Ad Spot