Türkiye'nin En Iyi Ve En Kapsamlı Tescilli Espor Blogu.
Esporcuların kalbi...

Son Dakika!

Post Top Ad

Your Ad Spot

25 Haziran 2021 Cuma

Espor'un En'leri: Türkiye

 Espor'un En'leri: Türkiye


Sevgili AZES Takipçilerimiz merhaba,
A’dan Z’ye Espor adlı Blogumuza hoşgeldiniz.

Bu bölümdeki yazımızda ise ''Espor'un En'leri: Türkiye'' 'den kısaca bahsedeceğiz.

-Space Soldiers
2014 yılında Bünyamin Aydın tarafından kurulan bir espor takımıdır. Dünya çapındaki başarıları ile uluslararası alanda da espor meraklıları tarafından tanınan bir kurumdur. Takımın tüm eski oyuncuları aynı zamanda Türkiye Milli (CS:GO) takımında yer almaktadır.

Türkiye Espor tarihinin en çok tanınan CS:GO takımıydı. 2016 yılında Türkiye olarak Dünya Şampiyonu olmuşlardır. Space Soldiers, 13 Ekim 2018 tarihinde dağılma kararı alan CS:GO takımı yerine yeni bir takım kurmamıştır.

-Dark Passage
Türkiye’de ilk defa yabancı transfer yapan kulüptür. 2003 yılında kurulan Dark Passage Esports Club, 17 yıllık geçmişiyle Türkiye'nin en köklü ve en başarılı espor kulüplerinden biridir.

Ülkemizde League of Legends alanında ilk kez Dünya Şampiyonası’na katılan takım olmanın yanı sıra Dark Passage, uluslararası arenada yarışarak Bulgaristan Şampiyonası zaferi ile yurt dışında kupa kaldıran ilk Türk takımı unvanına da sahiptir.

-İstanbul Wildcats
2006 yılında kayıtlarda Türkiye’nin ilk espor kulübü olarak yerini alan HWA, kurulduğu ilk günden itibaren hem ulusal hem de uluslararası arenada sayısız başarıya ulaşarak ilklerin ve enlerin takımı olmuştur. Aynı zamanda Türkiye League of Legends (LOL) liginin de ilk şampiyonudur. Katıldığı her turnuvanın istisnasız favorisi olan HWA, 2006-2012 yılları arasında %99’luk bir başarı istatistiği yakalamış ve bu sayede “Grand Plane Tree” takma adını almıştır.

2020 yılının genelinde Türkiye ve yurt dışında muazzam başarılarından dolayı “Altın Zirve Ödülleri” ve “Şehrin En İyi Markaları” Ödüllerinde “Yılın espor Takımı" seçilen fastPay Wildcats kulübü 243 sözleşmeli profesyonel oyuncusu, 22 oyunda yer alan 30 farklı takımı, 16 kişilik profesyonel koç ekibi, 10 kişilik idari kadrosu ve 3 oyun evleri (Gaming House) ile aynı zamanda dünyanın en büyük espor takımı ünvanını da taşımaktadır. FastPay Wildcats aynı zamanda espor sektöründe kendi tekstil markası olan “Wildline” ile öncü marka halindedir. FastPay Wildcats tüm sosyal medya kanallarını kullanmaktadır ve 180,000’e yakın taraftar sayısı ile Türkiye’nin en önemli 16. Spor markası olarak tanımlanmaktadır. Kulübün kendi maskotu olan “Wildy” ise kendi sosyal medyası ve özel kostümü ile sektörde bir ilk olmuştur. FastPay Wildcats aynı zamanda Türkiye espor sektöründe ilk kez 2-3 ve 5 yıllık uzun vadeli oyuncu sözleşmeleri yapan kulüp olarak bilinmektedir. Kulüp en son Zula oyununda Zula Şampiyonlar Liginin en değerli oyuncusu seçilen ve kendi bünyesinde oynayan esporcu ile 5 yıllık ek sözleşme uzatarak bir ilke daha imza atmıştır, aynı zamanda kulüp bünyesinde yer efsane Zula oyuncusu Vons emekliliğini açıkladığında kendisi ile 5 yıllık menajerlik sözleşmesi imzalayan FastPay Wildcats bu alanda da bir ilki gerçekleştirmiştir.

-Beşiktaş Esports
Beşiktaş, espor şubesini açan ilk kulüp olarak sadece Türkiye'de değil dünyada da bir ilke imza atmıştır.

Beşiktaş Esports, Beşiktaş'ın 20 Ocak 2015 tarihinde faaliyete geçen elektronik spor şubesi. Profesyonel bir spor kulübü tarafından kurulan ilk elektronik spor takımı olan Beşiktaş Esports, Şampiyonluk Ligi'nde yer almaktadır.

Üç büyüklerden Türkiye Espor’una adım atan ilk takımdır. Dünyanın spor kulübü olarak, ilk espora giriş yapan kulübüdür.

-1907 Fenerbahçe Espor
1907 Fenerbahçe Espor ya da kısaca 1907 Fenerbahçe, 1907 Fenerbahçe Derneği tarafından 14 Ekim 2016 tarihinde kurulan, Şampiyonluk Ligi'nde yer alan espor takımıdır. League of Legends, FIFA ve Wolfteam takımları bulunur.

2017’de Rift Rivals turnuvasında namağlup bir şekilde Avrupa’da göğsümüzü kabartmışlardır.

-Galatasaray Espor
Galatasaray Espor, Galatasaray Spor Kulübü tarafından 29 Kasım 2016 tarihinde kurulan elektronik spor şubesi. Takım Şampiyonluk Ligi'nde mücadele etmektedir. League of Legends takımının yanı sıra Zula, Wolfteam, FIFA, PES, NBA2K ve PUBG Mobile takımları da bulunmaktadır.

AZES MAĞAZA

Espor'u teorik olarak A'dan Z'ye öğrenmek istiyorsanız aşağıdan ulaşabileceğiniz, 6 farklı büyük platformda yer alan E-kitabımızı okumanızı ve Udemy Eğitimimizi dinlemenizi sizlere kesinlikle öneriyoruz değerli AZES takipçilerimiz.

Keyifli okumalar ve keyifli dinlemeler :)
https://www.adanzyeespor.com/p/azes-magaza.html

KAYNAK:

Google Play Store A'dan Z'ye Espor Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details/Or%C3%A7un_Kamil_Kabaday%C4%B1_A_dan_Z_ye_Espor?id=74aRDwAAQBAJ&hl=tr

Google Play Store A'dan Z'ye Espor 2 Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details?id=_uXmDwAAQBAJ

Google Play Store A'dan Z'ye Espor 3 (Özel Sayı) Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details/Or%C3%A7un_Kamil_Kabaday%C4%B1_A_dan_Z_ye_Espor_3?id=rJ5cEAAAQBAJ

Udemy A'dan Z'ye Espor Eğitimimiz:
https://www.udemy.com/course/adanzyeespor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Röportajlar

Belediye Espor Projeleri

Nasıl İndirilir Ve Sistem Gereksinimleri

AZES Nedir?

Post Top Ad

Your Ad Spot