Türkiye'nin En Iyi Ve En Kapsamlı Tescilli Espor Blogu.
Esporcuların kalbi...

Son Dakika!

Post Top Ad

Your Ad Spot

14 Mayıs 2021 Cuma

Espor'da Müzik: Espor Marşları

 Espor'da Müzik: Espor Marşları


Sevgili AZES Takipçilerimiz merhaba,
A’dan Z’ye Espor adlı Blogumuza hoşgeldiniz.

Bu bölümdeki yazımızda sektördeki örnek ''Espor Marşları'' 'ndan kısaca bahsedeceğiz.

Bildiğiniz gibi esporun içerisinde tasarım, yazılım, grafik, seslendirme, müzik vb... gibi bir çok sektör de mevcuttur. Oyun sektörü kendi içerisinde bir çok sektörü de barındırmaktadır. Ve bu sayede oyun sektörü kariyer açısından çok iyi bir sektördür. Yayınlanan bir rapora göre 180 milyar dolara ulaşan oyun sektörü, spor ve film sektörlerinin toplamından bile daha fazla bir değere sahip. Her yıl bünyesine yeni kitleleri katan oyun sektörü bu sayede film ve müzik sektörlerini geride bıraktı.

2019 yılında oyun sektörü film ve müzik endüstrisini geçiyordu arkadaşlar artık 2020-2021 yılı itibari ile oyun sektörü film ve spor endüstrisinin toplamını bile geçti diyebiliyoruz. Sizlere espor sektöründeki ilklerden olan takım marşlarını sıraladık:

1-Şahangiller Espor Kulübü Şampiyonluk Marşı: Ejderya Marşı



Şahangiller Espor Kimdir?
Şahangiller Espor Kulübü, 2021 yılının Ocak ayı itibarile ile sektöre girişine yapmıştır. Şahangiller markasının kurucusu youtuber Emrah Şahan tarafından kurulmuştur.

Şahangiller Espor Kulübü, espor sektörü ile Türkçe rap müziği birleştirdi.


Marş Video:

https://www.youtube.com/watch?v=D66TZB74kR8


Söz-Müzik: Rıza "Pera" Yıldırım 
Klip: Yunus Samet Çukurlu 
Beat: Morde 
Mix-Mastering: Rıza Meyrili

2-İstanbul Wild Cats Espor Kulübü Espor Marşı: Go Wild


FastPay Wildcats Kimdir? 
2006 yılında kayıtlarda Türkiye’nin ilk espor kulübü olarak yerini alan HWA, kurulduğu ilk günden itibaren hem ulusal hem de uluslararası arenada sayısız başarıya ulaşarak ilklerin ve enlerin takımı olmuştur. Aynı zamanda Türkiye League of Legends (LOL) liginin de ilk şampiyonudur. Katıldığı her turnuvanın istisnasız favorisi olan HWA, 2006-2012 yılları arasında %99’luk bir başarı istatistiği yakalamış ve bu sayede “Grand Plane Tree” takma adını almıştır.

2020 yılının genelinde Türkiye ve yurt dışında muazzam başarılarından dolayı “Altın Zirve Ödülleri” ve “Şehrin En İyi Markaları” Ödüllerinde “Yılın espor Takımı" seçilen fastPay Wildcats kulübü 243 sözleşmeli profesyonel oyuncusu, 22 oyunda yer alan 30 farklı takımı, 16 kişilik profesyonel koç ekibi, 10 kişilik idari kadrosu ve 3 oyun evleri (Gaming House) ile aynı zamanda dünyanın en büyük espor takımı ünvanını da taşımaktadır. FastPay Wildcats aynı zamanda espor sektöründe kendi tekstil markası olan “Wildline” ile öncü marka halindedir. FastPay Wildcats tüm sosyal medya kanallarını kullanmaktadır ve 180,000’e yakın taraftar sayısı ile Türkiye’nin en önemli 16. Spor markası olarak tanımlanmaktadır. Kulübün kendi maskotu olan “Wildy” ise kendi sosyal medyası ve özel kostümü ile sektörde bir ilk olmuştur. FastPay Wildcats aynı zamanda Türkiye espor sektöründe ilk kez 2-3 ve 5 yıllık uzun vadeli oyuncu sözleşmeleri yapan kulüp olarak bilinmektedir. Kulüp en son Zula oyununda Zula Şampiyonlar Liginin en değerli oyuncusu seçilen ve kendi bünyesinde oynayan esporcu ile 5 yıllık ek sözleşme uzatarak bir ilke daha imza atmıştır, aynı zamanda kulüp bünyesinde yer efsane Zula oyuncusu Vons emekliliğini açıkladığında kendisi ile 5 yıllık menajerlik sözleşmesi imzalayan FastPay Wildcats bu alanda da bir ilki gerçekleştirmiştir.

Turaç Berkay tarafından düzenlenen ve dünyanın en iyi mix & mastering mühendisi Luca Pretolesi tarafından mix ve mastering'i yapılan Wildcats Marşı:Go Wild 'ın video klibi karşınızda! 


Produced By : Turaç Berkay 
Songwriters & Vocals: Doğukan Oltulu & MoneyPill8 
Mix & Mastering: Luca Pretolesi (Studio DMI Las Vegas) 
Director : Mustafa Özen

AZES MAĞAZA
Espor'u teorik olarak A'dan Z'ye öğrenmek istiyorsanız aşağıdan ulaşabileceğiniz, 6 farklı büyük platformda yer alan E-kitabımızı okumanızı ve Udemy Eğitimimizi dinlemenizi sizlere kesinlikle öneriyoruz değerli AZES takipçilerimiz.

Keyifli okumalar ve keyifli dinlemeler :)
www.adanzyeespor.com/p/azesmagaza

KAYNAK:

Şahangiller Espor:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Röportajlar

Belediye Espor Projeleri

Nasıl İndirilir Ve Sistem Gereksinimleri

AZES Nedir?

Post Top Ad

Your Ad Spot