Türkiye'nin En Iyi Ve En Kapsamlı Tescilli Espor Blogu.
Esporcuların kalbi...

Son Dakika!

Post Top Ad

Your Ad Spot

17 Eylül 2020 Perşembe

Espor'da Sağlık

Espor'da Sağlık: 
A'dan Z'ye Espor ve Spirit Of Ergotherapy İş Birliği

(Bölüm 1)
Espor Sağlığının Doğuşu: 
Espor'u Kötüleme, Çözüm Üret


Sevgili Oyunseverler ve Elektronik Spor takipçileri;
A’dan Z’ye Espor adlı Blogumuza hoşgeldiniz.

A'dan Z'ye Espor Markası ile Spirit Of Ergotherapy Şirketi Espor Sağlık Projesi:
''E-conditionservices''


Espor'u Kötüleme, Çözüm Üret
Her hafta sonu sizlerle Espor'da Sağlık köşemizde buluşacağız. Bu köşemizde Elektronik Sporların sağlık ile ilişkisini, sizlere belirli aralıklarla yazılar sunarak anlatmaya çalışacağız. A'dan Z'ye Espor ekibi olarak Espor'u nasıl daha sağlıklı ve bilinçli bir şekilde ele almanın çabası içerisindeyiz arkadaşlar. Her sporun kendine has zararları vardır elbette. Kötülemek en kolayıdır her zaman. Espor bildiğiniz gibi sadece oturarak yapılmıyor. VR Teknolojisi ile VR Espor, hem fiziksel olarak spor yapmamızı sağlıyor hemde eğlenmemizi sağlıyor. Gençler bu sporu istiyor ise bizlerinde bu sporu nasıl sağlıklı ve bilinçli bir şekilde gençlere aktarmamız gerektiğini düşünmek bizlerin en önemli görevidir. Bu konuda ülkemizin VR oyunu Hado'yu örnek verebiliriz. Hado ile ilgili yazımıza; 
buradan ulaşabilirsiniz.
Unutmayın ki bir gün esporcu olmak isterseniz ve olursanız sağlık sorunları yaşamamak adına bu köşemizin sizlere büyük bir faydası olacaktır.

Son zamanlarda her sporda olduğu gibi Espor'da da sağlık çok önem arz etmektedir. Özellikle aileler çocukları için bu konuda çok fazla endişe duyabiliyorlar. İşte bu yüzen bizlerde A'dan Z'ye Espor ekibi olarak, ''Espor'da Sağlık Köşesi'' ile karşınızdayız. ''Espor'da Sağlık'' köşemizi ''Spirit Of Ergotherapy'' şirketi ile sizlere aktaracağız.

A'dan Z'ye Espor markamız ve Spirit Of Ergotherapy şirketi işbirliği ile Espor'da yeni bir projeye imza atıyoruz. Espor'da Sağlık yönünde Dünyada sınırlı, Türkiye'de ise bir ilki gerçekleştireceğiz. Projemizin ismi, ''E-conditionservices''

A'dan Z'ye Espor markası ile Spirit Of Ergotherapy şirketi Espor Projesi 'nin tamamına,
https://www.econditionservices.com websitemiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

Spirit Of Ergotheterapy:
''Esporcular için profesyonel sağlıkçılar olarak ülkemizde ki oyuncuların gelişimlerini üst seviyelere çıkarmak, sürdürülebilir oyuncu modeli hazırlamak, konsantrasyon, algı, reaksiyon, uyku kalitesi ve yaşam kalitesi ölçümü, ergonomik düzenlemeler, nörolojik ve nörofizyolojik müdahaleler ve daha fazlasıyla ülkemizin bu branşta ön sıralarda devamlı rol almasını sağlamak gibi görev üstlenmiş bulunuyoruz.''

Spirit Of Ergotherapy Şirketi Kurucu Ortağı ve Econdition Services Kurucusu İsmail İşler:
''Dünyada olduğu gibi ülkemizde de hızla gelişmekte olan espor için Ergoterapist bakış açımızla kollarımızı sıvadık ve çalışmalarımıza başladık.

Esporda ürün donanımı (bilgisayar, kulaklık vb.) üst düzey olması, oyun oynamak için çok önemlidir. Ancak en iyi krampona sahip kişi en iyi futbolu oynayamadığı, en iyi kameraya sahip kişinin en iyi fotoğrafı çekemediği gibi en iyi donanıma sahip oyuncununda en iyi oyuncu olması beklenmemelidir.

Bu süreçte oyuncularımızın ne kadar önemli bir konumda olduğunun bilincindeyiz. Oyuncularımıza Ergoterapi bilimin de olan bütüncül yaklaşım ile özel uluslararası test ve modeller uygulayarak; Fiziksel, Sosyal ve Ruhsal problemlerini tespit ve tedavi etmekte ve aynı zamanda bu olumsuzlukların meydana gelmemesi için çalışmalar yapmaktayız.

Fiziksel, Ruhsal ve Sosyal sağlığı iyi olan bir oyuncunun; Yeni beceri öğrenme hızı, Dikkat ve Reaksiyon seviyesinin artması, motivasyonun üst düzey olması oyun performansına pozitif yönde etki etmektedir.

Oyuncularımızın gelişimi ve kondisyonunun iyi olması, takımlarımızı başarıya götüren en önemli kriterdir.

Çok yakında www.econditionservices.com olarak sizlerleyiz. Tüm Espor camiasına iyi çalışmalar dilerim.''


Espor'da Sağlık

1- Psikolojik Danışman/Hayat Koçu/Pedagog

2- Ergoterapi

3- Fizyoterapi

4- Beden Eğitimi

5- Diyetisyen

- Pedagog: Çocuk ve ergenin psikolojisini, psikososyal, bilişsel ve duygusal gelişimini takip eden, gerektiğinde ebeveynlere psikolojik ve pedagojik danışmanlık yapan, çocuk ergen psikoloğu ya da çocuk ergen gelişimi uzmanı olarak da bilinen meslektir. Pedagog e-spor takım oyuncularına, eğitim gören öğrencilere, onların ailelerine eğitici seminerler düzenler. 1 kişiden oluşur.

- Ergoterapistler: Kişi ve toplulukların istedikleri, ihtiyaç duydukları, kendilerinden beklenen aktiviteleri yapabilme becerilerini geliştirerek, aktiviteyi veya çevreyi kişilerin katılımını daha iyi sağlayabilecek şekilde düzenleme üzerine çalışmalar yürütmektedir. Ergoterapi anlamlı ve amaçlı aktivitelerle sağlığı ve refahı geliştiren kişi merkezli bir sağlık mesleğidir. Ergoterapistler, katılımın kişilerin fiziksel, duygusal, veya bilişsel yetenekleri; aktivitenin özellikleri veya fiziksel, kültürel, sosyal, davranışsal ve yasal çevre ile desteklendiği ya da kısıtlandığına inanırlar.

Duyusal İşlemleme
Motor Performans
Oral-Motor Değerlendirme
Kognitif Değerlendirme
Sosyo-Emosyonel Davranış Değerlendirmesi
Aile ve Çevresel Değişkenlerin Değerlendirilmesi

- Fizyoterapist: Yaralanma, hastalık, engel, hareket sistemi bozuklukları ve sağlıkla ilgili diğer durumlardan kaynaklanan ağrı ve fonksiyon bozukluklarında; hekimin tanısına göre, fizyoterapi ve rehabilitasyona yönelik ölçme ve değerlendirme yaparak bunların ışığında tedavi programını planlayan ve uygulayan kişidir. Fizyoterapist e-spor oyuncularının fiziki sağlığı konusunda yardımcı olarak 15 günde bir denetim birimine yazılı rapor sunar. 1 kişiden oluşur.

- Diyetisyen: Takımdaki tüm oyuncuların yeme ve içmeleri ile ilgilenen, yapacağı programa göre sağlıklarını en iyi şekilde takip eden kişidir. Kurulacak profesyonel e-spor takımı oyuncularına sağlıklı beslenmeleri konusunda hizmet vererek 15 günde bir denetim birimine yazılı rapor sunar. 1 kişiden oluşur.


Yukarıdaki mesleklerimizin hepsini ilerleyen haftalarda sizlere ayrıntılı olarak aktaracağız. Espor'da Sağlık Köşemizin diğer yazılarında görüşmek üzere, keyifli okumalar :)

Spirit Of Ergotherapy Resmi Websitesi:

Spirit Of Ergotherapy Resmi Instagram:

Spirit Of Ergotherapy Resmi Linkedin:

AZES MAĞAZA

Espor'u teorik olarak A'dan Z'ye öğrenmek istiyorsanız aşağıdan ulaşabileceğiniz, 6 farklı büyük platformda yer alan E-kitabımızı okumanızı ve Udemy Eğitimimizi dinlemenizi sizlere kesinlikle öneriyoruz değerli AZES takipçilerimiz.

Keyifli okumalar ve keyifli dinlemeler :)
https://www.adanzyeespor.com/p/azes-magaza.html

KAYNAK:

Google Play Store A'dan Z'ye Espor Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details/Or%C3%A7un_Kamil_Kabaday%C4%B1_A_dan_Z_ye_Espor?id=74aRDwAAQBAJ&hl=tr

Google Play Store A'dan Z'ye Espor 2 Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details?id=_uXmDwAAQBAJ

Google Play Store A'dan Z'ye Espor 3 (Özel Sayı) Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details/Or%C3%A7un_Kamil_Kabaday%C4%B1_A_dan_Z_ye_Espor_3?id=rJ5cEAAAQBAJ

Udemy A'dan Z'ye Espor Eğitimimiz:
https://www.udemy.com/course/adanzyeespor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Röportajlar

Belediye Espor Projeleri

Nasıl İndirilir Ve Sistem Gereksinimleri

AZES Nedir?

Post Top Ad

Your Ad Spot