Türkiye'nin En Iyi Ve En Kapsamlı Tescilli Espor Blogu.
Esporcuların kalbi...

Son Dakika!

Post Top Ad

Your Ad Spot

26 Nisan 2020 Pazar

Espor Hukuku: Espor Hukukunun Doğuşu (Bölüm 1)

Espor Hukuku 
(Bölüm 1)
Espor Hukukunun Doğuşu


Sevgili espor takipçileri, A’dan Z’ye Espor adlı blogumuza hoş geldiniz.

Her hafta sonu sizlerle Espor'un Hukukunda buluşacağız. Bu bölümümüzde Elektronik Sporların Hukuk ile ilişkisini, sizlere belirli aralıklarla yazılar sunarak anlatmaya çalışacağız. Unutmayın ki bir gün oyuncu olmak isterseniz hak mağduriyeti yaşamamak adına sizlere büyük bir faydası olacaktır.

Elektronikspor ya da kısaltılmış hali ile Espor, oyuncuların Espor branşına uygun olan oyunları oynayarak, eşit şartlara sahip bir biçimde; bilgisayar, telefon veya herhangi bir oyun konsolu üzerinden bireysel ya da takım halinde mücadele vererek başarı elde etmeye çalıştıkları günümüzün en genç spor dalıdır.

Teknolojinin hızla gelişmesi ile oyunların büyük bir ilerleme kaydetmesi, gerçekliğe yakınlaşması, online olarak adlandırılan şekilde oyuncuların internet üzerinden çevrimiçi olarak aynı anda aynı oyunda oynayabilmeleri imkanları ile Espor resmen yeni bir spor branşı olarak doğmuştur ve tahminlerin üzerinde bir hızla da gelişimini devam ettirmektedir.

Espor branşının bu denli çok sevilmesi ve gelişmesi üzerine Espor etkinlikleri, turnuvaları ve ligleri vb faaliyetler düzenlenmeye başlanmış, bu mecralarda yarışmak üzere de profesyonel kulüp oluşumları ortaya çıkmıştır. Kulüpler de haliyle kendi takım bünyelerine oyuncular almışlardır.

İşte tam da bu noktada Espor kulüplerinin sözleşme karşılığı oyuncular ile anlaşması ve onları takım bünyesinde sporcu yapmaları ile Espor Hukuku doğmuştur.

Kısacası Espor Hukuku dediğimiz zaman oyuncu kulüp arası ilişkileri, sözleşmeleri, sözleşme süresi boyunca yaşanan uyuşmazlıkları, sözleşmenin fesih durumunu ve fesih sonrası yaşanacakları ile feshe bağlı ortaya çıkan hakları ve sözleşmeye bağlı her türlü ortaya çıkabilecek sorunu ele alacağız.

Bir sonraki Espor Hukuku yazımızda görüşmek üzere takipte kalın.

YAZAR
Av. İhsan Kaplan

AZES MAĞAZA

Espor'u teorik olarak A'dan Z'ye öğrenmek istiyorsanız aşağıdan ulaşabileceğiniz, 6 farklı büyük platformda yer alan E-kitabımızı okumanızı ve Udemy Eğitimimizi dinlemenizi sizlere kesinlikle öneriyoruz değerli AZES takipçilerimiz.

Keyifli okumalar ve keyifli dinlemeler :)
https://www.adanzyeespor.com/p/azes-magaza.html

KAYNAK:

Google Play Store A'dan Z'ye Espor Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details/Or%C3%A7un_Kamil_Kabaday%C4%B1_A_dan_Z_ye_Espor?id=74aRDwAAQBAJ&hl=tr

Google Play Store A'dan Z'ye Espor 2 Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details?id=_uXmDwAAQBAJ

Google Play Store A'dan Z'ye Espor 3 (Özel Sayı) Ekitabımız:
https://play.google.com/store/books/details/Or%C3%A7un_Kamil_Kabaday%C4%B1_A_dan_Z_ye_Espor_3?id=rJ5cEAAAQBAJ

Udemy A'dan Z'ye Espor Eğitimimiz:
https://www.udemy.com/course/adanzyeespor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Röportajlar

Belediye Espor Projeleri

Nasıl İndirilir Ve Sistem Gereksinimleri

AZES Nedir?

Post Top Ad

Your Ad Spot